Annons

Annons

En ny typ av utbrändhet
Annons


Kändisarna som blir utbrända blir allt fler. Men det handlar inte om arbetsbelastning utan en helt ny typ av bränna. Jakten på en solbränd hy gör att stjärnorna både pressar på playan längre än hälsosamt, men även letar efter den där gyllenfärgen på konstgjord väg.

Victoria Beckham har i perioder solat så att huden flagnat av. Idag är hon mer rädd om sin hy och de skador solen åstadkommer och satsar i stället på att besöka LA:s flotta soldusch-salonger. Victoria Silvstedt spenderar stor del av sin tid på någon av världens lyxiga stränder, som St Tropez, Miami eller Maldiverna. Donatella Versace har genom åren solat så mycket att hon blivit ett vandrande skräckexempel på en person som lider av brunorexi. Jordan, alias Katie Price, använder samma typ av brun-utan-sol-preparat som bodybuilders använder innan tävlingar. Paris Hilton besöker gärna soldusch-salongerna i Hollywood och får ofta en lätt gulaktig nyans som bieffekt av behandlingarna. Modeskaparen Valentino Garavani är brunare än en välgräddad pepparkaka. Ingen oro för hudcancer där inte!

Tips!

  • En lagom dos av sol är bra för dig. Men tänk på att det räcker med att vara utomhus en timma om dagen för att få den nyttiga dosen av strålar. Du behöver heller inte vistas i direkt sol utan kan sitta under ett parasoll.
  • Mellan kl 11.00 och 13.00 är solen som starkast. Störst risk att bränna sig är då. Gör gärna andra saker under dessa timmar och sola hellre på eftermiddagen.
  • Om du inte bränner dig, utan successivt skapar en solbränna, så håller själva solbrännan mycket längre.
  • Det finns massor av bra fuskpreparat idag som är skonsamma alternativ till den äkta och farliga solen. Tänk på att en brun-utan-sol-bränna absolut inte ger något riktigt skydd mot äkta solstrålar, så glöm inte att smörja in dig på stranden även om du ”ser” brun ut redan.

foto Bulls


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar