Annons

Annons

Exklusivt för CHIC – “Transformers”-aktuella Rosie Huntington-Whiteley
Annons


transformers06

Rosie i "Transformers 3".

fakta_rosie
Den brittiska supermodellen Rosie Huntington-Whiteley, 24, är högaktuell med sin skådespelardebut i den tredje delen av i Michael Bays actionfyllda filmserie ”Transformers”. Och hon avslöjar att det var en väldigt utmanande och fysiskt krävande roll som hon tackade ja till. Men trots att hon fick mängder av smällar och blåmärken under inspelningen av ”Tranforsmers 3 – Dark of the Moon” älskade hon varje minut.

– Jag gillar att vara fysisk och älskade att göra alla actionscener. Det var i dem som jag kände mig mest närvarande för det var så spännande, säger hon och fortsätter.

– Kulisserna var så realistiska, det såg ut som domedagen. Det var pistolskott och explosioner och jag sprang genom eld och hoppade över krockade bilar medan Michael Bay skrek ”spring fortare” i megafonen.

Rosie erkänner att hon var nervös inför att spela in filmen tillsammans med etablerade stjärnor som Shia LaBeouf och Patrick Dempsey. Rosie spelar Carly, ny flickvän till Shias karaktär Sam, och följer i Megan Fox fotspår som spelade Mikaela i de två första filmerna.

– Jag skulle verkligen ljuga om jag sa att jag inte var orolig för hela grejen. Jag trodde aldrig att jag skulle få göra en sådan här stor film. När jag gick på castingen visste jag inte ens vilken roll jag provspelade för.

transformers05

Rosie och Shia LaBeouf.

När regissören ringde upp Rosie och erbjöd henne en roll i filmen trodde hon att hon bara skulle få spela sig själv.

– Jag trodde faktiskt att jag hade provspelat för en väldigt liten roll, kanske som mig själv, så när det kom fram att jag hade fått den nya kvinnliga huvudrollen trodde jag inte mina öron. Det var en bergochdalbana av känslor, jag kände både lycka och rädsla.

Rosie har jobbat som modell sedan tonåren och är ansikte för stora modeföretag som Victoria’s Secret och Burberry men hon tvekade inte att pausa modellkarriären för en chans till en karriär som skådespelare.

– Som tur var stöttade alla mina uppdragsgivare och agenter mitt beslut, det här var för bra för att tacke nej till.

Rosie i en specialdesignad klänning från Burberry på premiären av "Transformers 3" i London.

Rosie i en specialdesignad klänning från Burberry på premiären av "Transformers 3" i London.

Rosie har stor erfarenhet av att gå snyggt på catwalken men inför filmrollen fick hon lära sig att springa – movie style.

– Det låter löjligt, jag vet, men man måste springa på rätt sätt. Det var nästan bara killar i filmteamet och de kollade på mig som att ”kan hon verkligen springa?”. ”Klart jag kan”, tänkte jag, men tydligen är det inte så lätt som man tror att springa i en film, och sedan gav de mig ett par fina högklackade skor att springa i så då blev det ännu svårare!

transformers02

Rosie och Shia under inspelningen.

Filmen är inspelad i 3D och Rosie spelar mot flera, under inspelningen, osynliga robotar, vilket inte var helt lätt.

– Vi spelade in filmen under 7 månader och hälften av tiden visste vi knappt vad vi gjorde, för våra motskådespelare är osynliga och läggs till i efterhand. När jag ser filmen nu fattar jag plötsligt varför Michael sa till mig att kolla åt ett visst håll eller springa genom saker som jag inte kunde se, säger Rosie och tillägger: – Jag trodde aldrig att jag skulle finna något vackert i explosioner och specialeffekter men det ser helt otroligt ut. Jag är så stolt över alla som varit med och gjort den här filmen.

burberry_rosie

Översättning och bearbetning: Emilie Cederquist Foto: Image.net & Stella Pictures


Annons


TAGGAR
1 kommentar | Translate


AnnonsLaddar