Annons

Annons

Experter: Hermès Birkin är en bättre investering än guld

Att designerväskor har ett högt andrahandsvärde är ingen nyhet. En ny studie visar till och med att en Hermès Birkin-väska är en smartare investering än att köpa guld eller aktier.

Drömmer du om att köpa en Hermès Birkin-väska kan det vara läge att slå till. En ny studie har nämligen bevisat att en Birkin är en bättre investering än att köpa guld eller aktier.

Studien må vara lite partisk, eftersom den utförts på uppdrag av sajten Baghunter som säljer just designerväskor, men prisutvecklingen på en Hermès-väska är ändå ett faktum.

Annons

Läs även: Så lyckas du köpa en Hermès Birkin-väska

hermes birkin pris

Investera i en Hermès Birkin säger experterna.

Man jämförde S&P 500, guld och Birkin-väskan för att se hur värdet utvecklats de senaste 35 åren. Aktien ökade i snitt 11,66 procent, guld med 1,9 procent, förutsatt att du varken köper eller säljer varan under 35-årsperioden. Birkin-väskan utmärkte sig dock genom att öka i värde med 14,2 procent under samma tidsperiod.

hermes väska kostar

Värdet bara ökar på Hermès klassiska Birkin-väska

Hermès ökar sina priser på Birkin-väskan år efter år. Bara 2001 sköt priset i höjden när man ökade med 25 procent, och förra året såldes en Birkin på auktion för rekordhöga två miljoner kronor.

Bakgrunden till väskans höga värde ska vara för att de är exklusiva, svåra att köpa och ofta har lång väntelista, att du har livstids garanti på väskan och att du faktiskt kan sälja väskan second hand utan problem.

Klicka dig in i bildspelet nedan för de 25 mest populära designerväskorna att shoppa second hand!

26
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Läs även:
Åtta tecken på att väskan är en kopia
Så mycket kostar designerväskorna i butik
Sex knep för att spara ihop till drömväskan

Foto: IBL

Annons
Annons

AnnonsLaddar