Annons

Annons

Få lockarna att hålla hela festen – så gör du

Att få lockarna att hålla är en konst i sig, men om du lär dig rätt knep kommer de hela dagen – och natten.

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Det finns hur många tips som helst som ska få lockarna att hålla längre, men det finns ett gäng knep som faktiskt fungerar – på riktigt. Om du lockar håret på rätt sätt håller lockarna väsentligt längre än tills du går hemifrån.

Annons

CHICs tips för hållbara lockar

1. Tvätta håret dagen innan
Undvik att tvätta håret samma dag som du har tänkt locka det. Resultatet blir ofta väldigt glansigt och glatt hår som gör att lockarna plattas ut omgående. Hårets naturliga oljor ger stadga – använd lite torrschampo i hårbotten om det känns smutsigt.


1. Volymgivande torrschampo från LCC.
2. Torrschampo från Moroccanoil.
3. Torrschampo som ger struktur från Kevin Murphy.

2. Rätt produkter
Lockar kräver ett grundjobb, precis som en bra grund när det kommer till make up. Grunda med ett volymgivande schampo i duschen och hoppa över hårinpackningen som kan tynga ner håret och göra det för glansigt för att locka.

3. Preppa rätt
Förbered med värmeskydd och en produkt speciellt framtagen för just att locka håret. Hårspray räcker inte.

4. Rätt locktång
En konformad locktång är en väl värd investering. Med den kan du välja själv hur stora eller små lockarna ska bli. Tänk på att ett långt hår behöver en smalare tång eftersom lockarna tenderar att dras ut om du lockar för stort.


1. Konformad locktång med keramisk beläggning från Cera.
2. Konformad tång med keramisk titanbeläggning från Babyliss.
3. Konformad locktång för stora lockar från Cloud nine.

5. Locka rätt
Låt det ta tid att locka håret. Dela upp håret i sektioner och locka slinga för slinga. Håret håller sig bättre ju tunnare slingor du lockar, men det kan bli väldigt krusigt och trassligt om du lockar för tätt.

6. Låt lockarna svalna
Först när lockarna har svalnat har de fixerats, och då kan du spraya och skaka om håret. Vänta cirka en halvtimme efter att du har gått lös med locktången tills du fortsätter med stylingprodukter.


1. Hårspray med glansgivande effekt från Matrix.
2. Hårspray som ger extra mycket stadga från Maria Nila.
3. Hårspray som enkelt tvättas ut från Redken.

7. Spraya lagom
För mycket hårspray ger stela lockar som trasslas ihop. Spraya genom håret men gör det med måtta. Har du gjort grundjobbet kommer lockarna att hålla ändå.

8. Borsta igenom håret
När du har stylat klart håret kan du med fördel borsta igenom lockarna och spraya en gång till för en mer naturlig look.

Läs även:
Höstens sminktrender 2016 – som du kommer vilja testa
9 skönhetstips som garanterar strålande hy
15 knep som får dig att se piggare ut

Foto: Mondadori

Annons
Annons

AnnonsLaddar