Annons

Annons

Fem saker som händer i kroppen när du slutar använda klackar

Visste du att dina ben kan bli längre av att sluta använda klackar? CHIC har tagit reda på fem fakta om vad som händer i kroppen när du lägger heelsen på (sko)hyllan.

Tillhör du också en av oss som använder klackar varje dag? Trots att det är snyggt och ger en känsla av power finns det faktiskt en rad nackdelar med att utsätta fötterna för höga klackar ofta. CHIC har luskat fram fem fakta om vad som sker i kroppen när du lägger heelsen på hyllan. Och med det sagt – självklart kan du använda klackar emellanåt och varva med snygga ballerinaskor eller andra flats, men det kan vara bra att tänka på fötternas hälsa också.

Annons

Läs även:
Tricket som gör att du aldrig får ont i fötterna av höga klackar
Vårens största skotrend är det bästa som har hänt dina fötter
Smart guide: Så shoppar du rätt klack

1. Det kan göra ont
Om du alltid har klackar, både till vardags och till fest, kan det faktiskt göra ont i fötterna när du slutar. Anledningen till det är att hälsenan kan dras ihop om du är van vid att ha klackar, vilket gör att den måste stretchas ut när du har flats.

2. Ryggont kan gå över
Om du ofta har ont i ryggen kan det vara dina klackar som är boven i dramat. Eftersom höjden på klackarna böjer bäckenet och sätter press på ländryggen kan det orsaka smärta i nedre ryggen.

3. Snyggare fötter
Spetsiga klackar och pumps kan vara orsaken till liktornar, förhårdnader och nageltrång. Om du har platta skor eller klackar som är bredare framtill kan du bli av med problemen och få snyggare fötter till sommaren.

spetsiga klackar

Spetsiga klackar kan ge dig liktornar och förhårdnader.

4. Din balans förbättras
Förra året släpptes en studie som visar att höga klackar kan försämra din balans. Däremot ska flats göra att du står mer stadigt på marken – självklart, kanske, men värt att nämnas.

5. Dina ben kan bli längre
Eftersom hälsenorna kan förkortas av höga klackar kan benen, enligt en studie, faktiskt bli längre om du slutar med klackskor. Stödjande skor och att stretcha ska kunna återställa benens ursprungliga längd igen.

Läs även:
Fem skotrender att haka på våren 2016
Vårskor 2016: 25 snygga klackar du vill ha redan nu
Vårens 33 snyggaste budgetplagg för under 500 kronor

Foto: All Over Press

Annons
Annons

AnnonsLaddar