Annons

Annons

Fem vanliga missar som skadar ditt hår under sommaren

Semestertider närmar sig med lata dagar på stranden och konstant solsken. Skydda ditt hår genom att se till att undvika sommaren största misstag!

Solblekta slingor, saltvattensprayade lockar och strandrufsiga frisyrer. Sommaren är den tid då ditt hår är som snyggast – men visste du att den varma säsongen faktiskt är väldigt skadlig för din frisyr? CHIC listar de vanligaste hårmissarna under sommaren, som du ska försöka undvika!

Annons

Missa inte:
Stor guide: Så får du sommarens snyggaste hår
De vanligaste misstagen du gör med ditt torrschampo
Sju vitaminer som får ditt hår att växa snabbare

#1: Uppsatt hår
En varm dag är det inte ultimat att låta ditt utsläppta hår ligga som en tjock matta över ryggen, därför är det vanligaste att slänga upp håret i en snabb lösning. Nu är det slut med det.

När du drar ur hårsnodden ur håret så sliter det nämligen på stråna mer än vad du tror, många hårstrån går faktiskt av varje gång.

#2: Borstar blött
Sommartid är håret oftast blött av svalkande dopp i havet och behövliga duschar (ofta mer än en gång varje dag). Det resulterar också i att, om du vill slippa tovorna, så borstar du också håret när det är blött.

När du drar borsten genom ditt blöta hår töjs hårstråna ut på ett sätt som det inte gör när håret är torrt vilket gör håret skört och sprött. Med andra ord: lägg ner borsten.

harmisstag sommar

Solen påverkar hårets kvalitet – se till att skydda det!

#3: Solens effekt
Även fast du upplever att den avslappnade sommarlooken gör under för ditt hår så är det faktiskt tvärtom. Solens strålar sliter väldigt mycket på håret och gör det livlöst, torrt och kan också missfärga din frisyr.

Så, var noga med att skydda håret med hatt, värmeskydd eller solskyddsfaktor som är gjort för just hår.

#4: Solglasögon
Hur kan solglasögon vara skadligt för ditt hår? Jo, så här ligger det till: när du inte har solglasögonen på nästippen så föser du ofta upp dem på huvudet, eller hur? Ofta fastnar strån i metalldelarna och går av.

När du inte använder dina solglasögon, sätt ner dem i väskan!

#5: Svalkande AC
Finns det något bättre än sval air conditioning en varm sommardag? Inte egentligen. Men var försiktig, det här är nämligen jobbigt för ditt hår att hantera.

Självklart ska du inte behöva hålla dig borta från AC hela sommaren, men se till att du har använt rikligt med balsam och hårinpackningar, det skyddar nämligen dina hårstrån från den svala brisen!

Du kanske även gillar:
Guide: Så boostar du volymen för din hårtyp
Sex simpla sätt att lyckas med lockarna
Skönhetsprodukterna du borde packa med dig på resan

Foto: IBL, Tumblr

Annons
Annons

AnnonsLaddar