Annons

Annons

Forskare: Flera koppar kaffe om dagen förlänger ditt liv

dricka kaffe

Audrey Hepburn.

Är du också en av oss som hinkar flera koppar kaffe om dagen? Fortsätt så! Forskare har nämligen fastställt att det finns ett samband mellan att dricka en stor mängd kaffe om dagen och att leva längre.

Annons

Studien, som innefattade 167 000 kvinnor och 40 000 män inom vårdyrket, utfördes vid Harvard School of Public Health. Och att döma av resultatet är det bara en fördel att vara stamgäst hos Starbucks.

Gilla CHIC på Facebook

Deltagarna som drack tre till fem koppar kaffe om dagen visade sig löpa 15 procent längre risk att dö i förtid av till exempel hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och Parkinson. Forskarna underströk dock att rökare inte kunde drog nytta av kaffets fördelar.

Värt att nämna är samtidigt att forskarna själva förklarar att sambandet inte är helt och hållet fastställt, eftersom studien utfördes på en begränsad grupp och att man inte tog hänsyn till deltagarnas övriga livssituation eller huruvida de drack kaffet svart, med mjölk eller med socker. Med det sagt häller vi upp dagens tredje kopp kaffe – skål!

Läs även:
Recept: Chiapudding som smakar exakt som semla
Amelie Håkansson: ”Så får du magrutor”
7 supertips för att bli av med sötsuget

dricka kaffe leva längre

Av: Cassandra Lindblom
Foto: All Ove Press

Annons
Annons

AnnonsLaddar