Annons

Annons

Forskning visar att vi blir lyckligare av att ha en syster
Annons


victoria madeleine

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine.

Ni har förmodligen bråkat ända sedan ni var små – men nu har det faktiskt visat sig att vi generellt blir lyckligare av att ha en syster.

I en ny studie, utförd vid University of Ulster, visade det sig att de som hade minst en syster var lyckligast. Forskare och psykologer undersökte 571 personer i åldrarna 17 till 25, för att kartlägga deras välmående. Resultatet visade att deltagarna som hade en syster i regel var  nöjdare med livet, var gladare och hade det lättare att anpassa sig under motgångar i livet. Dessutom var många deltagare med en syster i familjen mer självständiga och hade tydligare livsmål.

Anledningen verkar vara att de personer som har en syster utvecklar en bättre förmåga att kommunicera med andra människor och att de också är duktigare på att våga känna känslor, menar forskarna i studien.

– Vår förklaring är att det är din närhet till tjejer som öppnar upp din kommunikationsförmåga, vilket gör dig mer uttrycksfull när det kommer till känslor. Att kunna uttrycka sina känslor är bra för den psykiska hälsan, och att ha systrar främjar det, säger Tony Cassidy, en av initiativtagarna till studien.

Även män som har en syster visade sig skilja sig mer sällan och även vara bättre på att prata med kvinnor, enligt forskarna.

Läs även:
13 saker du känner igen om du har en syster
13 saker du känner igen om du har en bror
15 tecken på att du blir mer och mer lik din mamma

Costume Institute Gala Benefit celebrating China: Through the Looking Glass, Metropolitan Museum of Art, New York, America - 04 May 2015

Tvillingarna Ashley och Mary-Kate Olsen.

Los Angeles Special Screening of 20th Century Fox's 'Paper Towns'

Kendall och Kylie Jenner.

Av: Malin Ny Foto: Stella pictures


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar