Annons

Annons

Fyra fascinerande fakta om New York Fashion Week

new york fashion week 2016

Det kostar mycket att ha en kändis front row på New York Fashion Week.

Den 10 februari inleds New York Fashion Week 2016 där modehusen visar upp sina kollektioner inför hösten 2016. Modeveckorna är en riktig miljonindustri och sajten Stylight har genomfört en studie där vi fick reda på fyra fascinerande fakta om evenemanget.

Annons

Läs även:
Därför slutar Burberry ha klassiska modevisningar
21 inspirerande street style-looks från Fashion Week Stockholm
Modeprofilernas bästa stylingtips inför våren 2016

1. Sociala medier
Under 2015 slog New York Fashion Week rekord i sociala medier. Under en vecka användes hashtagen #NYFW 31,6 miljoner gånger på Instagram.

2. Vad det kostar
Det är inte gratis för ett modehus att visa upp sig under New York Fashion Week – tvärtom. Att hålla en modevisning kostar från ungefär 1,8 till 90 miljoner kronor. Ha då i åtanke att modevisningen varar i ungefär en kvart. Dessutom kan du lägga på en kostnad för att ha A-kändisar på front row, vilket kan kosta upp till 900 000 kronor per person.

new york fashion week datum

Det kan kosta flera miljoner att visa sin kollektion på New York Fashion Week.

3. Besökare
Runt 125 000 personer besöker modevisningarna, men det är inte alla som räknas till antalet besökare. Drygt två miljoner personer världen över streamar visningarna för att ta del av höstmodet.

4. Intäkten
I studien jämför man New York Fashion Week, som hålls två gånger om året, med Super Bowl. Slutsatsen är att modeveckorna drar in totala 810 miljarder kronor, vilket är dubbelt så mycket som finalen i amerikansk fotboll.

Läs även:
De får sitta front row på världens största modevisningar
Fem lyxiga second hand-butiker på nätet
22 inspirerande modeprofiler att följa på Snapchat

Av: Cassandra Lindblom
Foto: All Over Press

Annons
Annons

AnnonsLaddar