Annons

Annons

Fyra vanliga missar du gör när du fönar håret med rundborste

Drömmer du om snyggt fönat hår som på salong? Vi vet hur svårt det kan vara att föna till perfekt volym och fall med en rundborste - men CHIC har knepen som hjälper en bit på vägen.

Det finns många hemligheter bakom ett perfekt fönat hår och att få till den perfekta volymen. Kändisstylisten Ryan Richman har delat med sig av fyra vanliga missar du gör när du fönar håret hemma – och förklarar enkelt hur du kan lyckas bättre nästa gång.

Annons

Läs även:
Tutorial: Bästa knepen som ger dig drömvolym när du fönar håret
Modellknepet för drömvolym: Tvätta håret med läsk
Fyra enkla steg till perfekt fönat hår

1. Du har fel värme
En vanlig miss vi gör när vi fönar håret är att vi har för hög värme. Anpassa värmen efter ditt hår – tjockt hår ska fönas med högre temperatur och tvärtom med tunt hår. För att få ett snyggt resultat och finish kan du med fördel sänka temperaturen på fönen när du börjar bli klar, precis innan håret hinner torka.

2. Du fönar och borstar fel
Att hålla koll på både hårfön och rundborste när du fönar håret kan vara lite krångligt, och det är en av de vanligaste missarna vi gör. Kom ihåg att röra fönen hela tiden för att inte slita onödigt på håret. Håll borsten rakt och fönen åt sidan.

3. Du delar inte upp håret
När du vill få till snyggt fönat hår är det viktigt att dela upp håret i flera sektioner – gärna många mindre för bästa möjliga resultat. Använd dig av klämmor eller en tofs och föna bakifrån och framåt.

4. Du använder fel borste
En rundborste är en riktigt bra investering, och en bra rundborste är ännu bättre. En metallborste kan hetta upp håret till för hög temperatur och skada det. Om du istället satsar på en rundborste i svinborst eller med piggar av nylon sprider det värmen och föningen blir både snyggare och mer skonsam mot håret.

Produkterna du behöver när du ska volymföna håret

fona volym i haret
1. Heat Protect som gör håret glansigt och skyddar mot värme. L´Oréal Paris, 119 kr
2. Volymgivande mousse, Maria Nila, 167 kr
3. Rundborste (finns i flera storlekar) från Björn Axén, 380 kr
4. Lyxiga hårfönen Ghd Aura som håller vad den lovar, 1699 kr

Läs även:
Så fixar du perfekta lockar med mycket volym
Tvätta håret på rätt sätt – så gör du
Fem märkliga beautyhacks från kändisvärlden

Foto: All Over Press
Källa

Alla produkter i denna artikel är utvalda av CHICs redaktion, och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Apprl.

Annons
Annons

AnnonsLaddar