Annons

Annons

Gäspar du sällan? Då kan du vara psykopat
Annons


Lydia Bright har inga problem med att gäspa.

Lydia Bright har inga problem med att gäspa.

Gäspar du när du ser andra människor gäspa? Om du inte gör det kan du vara psykopat, enligt en ny studie från Baylor University.

Brian Rundle, som ligger bakom studien, hade en teori om att psykopater gäspar mer sällan än andra. Det baserade han på att själva fenomenet att gäspa när man ser någon annan gäspa ofta relateras till empati, något som psykopater sägs sakna.

Rundle och hans team placerade elektroder på 135 studenter för att se om de hade psykopatiska drag. De visade videoklipp på folk som gäspade, skrattade och bara satt stilla, för att se hur ofta de reagerade på om människorna bland annat gäspade. Resultatet av studien visade på att studenterna som hade mindre empati var mindre benägna att gäspa när någon annan gjorde det. Det behöver inte nödvändigtvis betyda att de är psykopater, men det skulle kunna tyda på det.

– Vi vet att vi inte är benägna att gäspa när en främling som vi inte har något band med gör det, men det är en bra utgångspunkt för att göra mer forskning kring det, säger Brian Rundle.

Läs även:
14 saker du bara känner igen om du alltid är trött
Ny studie förklarar: Därför blir vi snyggare i solglasögon
Äntligen! Ny studie förklarar varför vi börjar hata våra kläder

Lydia Bright på Ibiza.

Lydia Bright på Ibiza.

Av: Malin Ny Foto: All Over Press


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar