Annons

Annons

”Girls”-stjärnan startar feministiskt nyhetsbrev
Annons


Lena Dunham

”Girls”-stjärnan Lena Dunham startar det feministiska nyhetsbrevet Lenny.

”Girls”-stjärnan Lena Dunham, 29, startar nyhetsbrevet Lenny tillsammans med ”Girls”-producenten och manusförfattaren Jenni Konner. Nyhetsbrevet riktar sig till unga kvinnor som ”vill ha förändring men också vill veta var man köper sommaren bästa tubtopp utan att bli ruinerad”.

– Människor som vill prata om radikal politik men som också vill prata om mode och Rihanna, och förstår att det ena inte behöver utesluta det andra, säger Lena Dunham till Buzzfeed News.

Enligt Dunham och Konner syftar nyhetsbrevet till att lyfta fram frågor om feminism och identitetspolitik för sina prenumeranter. Till en början kommer de själva att finansiera projektet, men förhoppningen är att sponsorer ska stötta projektet inom en snar framtid. Målet är att både underhålla och informera sina prenumeranter, samtidigt som de ska sträva efter att göra världen en bättre plats för kvinnor.

– Det betyder att fortsätta göra så att abort är säkert och lagligt, att preventivmedel stannar i kvinnors fickor och att få rätt människor valda, samtidigt som vi bär extremt snygga jumpsuits, säger Lena Dunham.

Nyhetsbrevet kommer att skickas ut en gång i veckan med start i september. Här kan du signa upp för nyhetsbrevet.

Läs även:
9 citat från Zara Larsson som gör att vi älskar henne ännu mer
BILDEXTRA: Klänningarna på Golden Globe Awards 2015

lenny

72nd Annual Golden Globe Awards

Av: Malin Ny Foto: Stella pictures


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar