Annons

Annons

Glöm brunchen! Här är 3 recept för en lyxig ”brinner”




Annons


Den nya trenden är att äta ”breakfast for dinner”, alltså brinner. Recept- och bakproffset Cecilia Hansson ger dig tre underbara recept på chiapudding, pannkakor och citronscones.

Cecilia Hansson driver bloggen Homemade Stockholm och är expert på lyxiga frukostrecept. Här ger hon tre stycken som du kan äta både morgon och kväll.

chiapudding

CHIAPUDDING MED VANLIJ OCH KARDEMUMMA
1 portion

Tips! Var noga med att röra om ofta den första halvtimmen. Då undviker du klumpar som annars lätt uppstår.

Ingredienser:
2 dl mandelmjölk eller annan valfri mjölk
3 msk chiafrön
0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver
0,3 tsk kardemummakärnor, mortlade
Gojibär,
 blåbär,
 hallon eller
 rostade hasselnötter som tillbehör.

Gör så här:
Blanda allt utom tillbehören i ett glas eller i en liten skål. Rör om då och då i början undertiden chiafröna sväller till en lite tjockare konsistens. Låt sedan allt svälla ytterligare över natten i kylskåpet. Servera sedan på morgonen och toppa med färska bär och rostade nötter.

pannkakor

AMERIKANSKA PANNKAKOR
Recept för 2-3 personer

Ingredienser:
2 ägg
2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kanel (eller efter smak)
smör till stekning
Goda bär, frukt och sirap som tillbehör.

Gör så här:
1. Blanda äggen med mjölken. Rör därefter ihop de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
2. Stek i en het stekpanna någon minut på varje sida och servera med till exempel hallon, banan, nötter och sirap.

citronscones

CITRONSCONES
Recept till 5 – 7 scones

Ingredienser:
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk strösocker
2 tsk bakpulver
75 g smör kallt
1 ekologisk citron (zesten)
2 dl Mjölk

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna och gärna i matberedaren direkt för att få det finmalt utan klumpar.
3. Tillsätt smör och citronzest och blanda det smuligt.
4. Addera mjölken och blanda snabbt ihop allt till en deg. Knåda inte, då blir sconesen kompakta.
5. Mjöla händerna och forma små bröd som du lägger i den smorda muffinsplåten. Eller på plåten med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel på toppen.
6. Baka mitt i ugnen i ca 15 min. Låt svalna på galler. Servera t.ex. med smör, Philadelphiaost, lemon curd, marmelad och ost!

Text och bild: Cecilia Hansson


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


Annons



Laddar