Annons

Annons

Guide: Så tvättar du sminkborstar på rätt sätt

Att tvätta dina sminkborstar med jämna mellanrum är viktigt. Puderborster, rougeborstar, ögonbrynsborstar – alla behöver rengöras för att hållas fräscha.

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Trots att det är trist och tidskrävande är det viktigt att tvätta sminkborstar med jämna mellanrum. Borstarna samlar på sig smuts och bakterier som kan ge upphov till oren hy, finnar och akne. Vill du göra som proffsen bör du tvätta dina sminkborstar ungefär en gång i veckan – men att smygstarta med en gång i månaden är helt okej det med.

Annons

Om du tar hand om och rengör dina sminkborstar på rätt sätt håller de längre. En ren borste är också att föredra eftersom smutsiga borstar inte längre ger samma resultat när de är fulla av gammalt smink och bakterier.

tvätta sminkborstar

Att tvätta sminkborstar i syntetiskt hår och i äkta hår är två olika saker.

Beroende på om du har sminkborstar av syntetiskt hår eller äkta hår ska du behandla dem olika.

Tvätta sminkborstar med syntetiskt hår

Rengör borstarna med ljummet vatten och diskmedel som tar bort smuts och bakterier. Skölj noggrant tills vattnet inte längre löddrar. Kläm ur överflödigt vatten och se till att håren på borsten ligger åt rätt håll. Låt självtorka torka på platt underlag, till exempel på en handduk.

Tvätta sminkborstar med äkta hår

Sminkborstar med äkta hår ska skötas på samma sätt som ditt eget hår – med schampo och balsam. Genomgå samma procedur som ovan och låt självtorka.

Tvätta sminksvampar och beautyblender

Svampar och en beautyblender samlar på sig mer bakterier än en borste och bör tvättas efter varje användning. Det finns speciell rengöring för beautyblenders som verkligen fungerar. Har du ingen rengöring till svamparna kan du doppa dem i olivolja och sedan lägga i en bunke med varmt vatten och diskmedel. Låt stå ett par minuter och gnugga in diskmedlet ordentligt.

beauty blender rengöring
Rengöring för beautyblender, ”Blendercleanser solid

Läs även:
Topplacket till budgetpris som alla beautyprofiler hyllar
Vanliga missen med sminkservetter som kan ge dig finnar
Så tvättar du håret på rätt sätt

Foto: Thinkstock

Annons
Annons

AnnonsLaddar