Annons

Annons

Därför tar H&M bort plus size-storlekar i flera butiker

H&M uppges ha plockat bort sitt plus size-sortiment ur flera butiker för att kollektionerna "inte får plats".

Det var amerikanska sajten Revelist som uppmärksammade att flera H&M-butiker i New York, som säljer kedjans plus size-kollektion i större storlekar, har plockat bort plaggen ur sortimentet. Reportrarna fick som svar av de anställda att kollektionen slutat säljas på Manhattan samt i förorterna Queens och Brooklyn.

Annons

När de ställde budgetkedjan mot väggen fick de ett svar som fick många på nätet att reagera.

hm studio hösten 2016

Ashley Graham frontar H&M:s kollektion för hösten 2016.

”H&M:s utbud har vuxen de senaste åren med en sportkollektion, skönhetsprodukter samt inredningskonceptet H&M Home. Det innebär att alla butiker inte har rum för alla kollektioner. Utbudet och mixen i varje butik baseras på efterfrågan och är det något du saknar i en butik hänvisar vi till vår onlinebutik där alla kollektioner finns”, sade de.

Sajten uppmärksammar att beskedet kommer bara ett par veckor efter att H&M:s höstkollektion med plus size-modellen Ashley Graham lanserades. De kommenterar även att medelstorleken för den amerikanska kvinnan är ”plus size”.

Veckorevyn publicerade en artikel om problemet tidigare veckan varpå flera läsare hörde av sig och berättade att svenska H&M-butiker har genomfört samma förändring och minskat utbudet samt att plus size-storlekarna har fått hamna på nätet istället för i butik.

Se hela H&M:s höstkollektion i bildspelet här nedanför!

84
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Läs även:
Plus size-modellen: ”Strunta i alla töntiga klädregler”
Stylisten Jonas Hallberg rasar mot fejkade plus size-modeller
Budgetmärke kritiseras för att håna plus size-storlekar

Foto: H&M

Annons
Annons

AnnonsLaddar