Annons

Annons

Hon tar över Rodebjer efter Carin Rodebjer

Rodebjer är ett av Sveriges största modeföretag med Carin Rodebjer i spetsen. Nu lämnar hon över ledarrollen till någon annan.

Rodebjer startades 1999 av Carin Rodebjer och har sedan dess vunnit priser för sin tidlösa design. Carin har axlat rollen som vd och creative director, men nu lämnar hon över ansvaret som vd till någon annan och fokuserar själv helhjärtat på att vara creative director.

Annons

Läs även: 94-åriga modeikonen Iris Apfel lanserar kollektion för Macy’s

Det är Mia Hemmingson som tar över rollen som vd för Rodebjer. De senaste åren har hon jobbat i ledningen på Lexington och även specialiserat sig på frågor inom Operations och Supply Chain Management på McKinsey.

”Rodebjers vision att vara till för kvinnor som förändrar världen attraherar mig, det finns en tydlig syn på vad som är viktigt och som jag står för” säger Mia i ett pressmeddelande.

Mia Hemmingson

Mia Hemmingson är Rodebjers nya vd.

Rodebjer har vuxit i rekordfart de senaste åren. Vid årsskiftet öppnades en stor flaggskeppsbutik på Norrmalmstorg i Stockholm, en ny identitet för varumärket har tagits fram och en digital plattform kommer att lanseras.

”Carin Rodebjer och jag hittade varandra direkt och jag är övertygad om att vi kommer att komplettera varandra mycket väl. Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med henne och det starka teamet på Rodebjer” säger Mia.

Ännu mer läsning:
Se stjärnorna hylla den avlidne modefotografen Bill Cunningham
Balmain såldes för rekordsumma till Valentino
Hon blir den första kvinnan någonsin att styra Dior

Foto: IBL

Annons
Annons

AnnonsLaddar