Annons

Annons

Hurra! CHIC gör comeback i höst – som magasin
Annons


Charlotta Flinkenberg på CHIC avslöjar att tidningen gör comeback.

Charlotta Flinkenberg på CHIC avslöjar att tidningen gör comeback.

Vi kan äntligen bekräfta att CHIC relanseras i tidningsform, denna gång som ett tjockare magasin, en trendbibel som kommer ut 4 ggr årligen. Här avslöjar CHICs chefredaktör Charlotta Flinkenberg allt om comebacken!

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Eero Hannukainen/All Over Press

Vilket underbart besked! När fattades beslutet om detta?
– Ja, visst är det skoj? Vi har haft tankarna på ett magasin en längre tid men ville först gå igenom förutsättningarna för marknaden, titta på kalkyler, prata med annons och så vidare. Beslutet fattades för någon vecka sedan.

Betyder detta att alla som jobbade på CHIC förut får tillbaka sina jobb?
– Nej, den tidigare redaktionen har fått andra jobb och uppdrag, antingen internt inom förlaget eller på andra ställen. De enda som återstår från det tidigare teamet i fast form är jag som fortsätter som chefredaktör och ansvarig utgivare, samt vår ordinarie Art Director Anna Ehlén som snart börjar jobba igen efter sin mammaledighet. Och så förstås du själv, Rosi, som webbredaktör. I övrigt så består nya team CHIC av våra duktiga bloggare, som exempelvis Lisa Strannesten som kommer att fungera som moderedaktör, Frida Skoglund som skriver om skönhet, Ida Warg som rapporterar om fitness och hälsa/träning och så har vi en ny modebloggare och modereporter på ingång, Josefin Dahlberg som kommer från Freshnet, samt vår fashionista Susanne Histrup och inte minst vår starblogger Isabel Adrian. Alla dessa ska medverka i magasinet – samt givetvis ett team av professionella fotografer och andra frilansmedarbetare.

Hur ofta ska CHIC komma ut?
– Vi planerar för 4 utgåvor årligen, med start i september 2013. Det är en färre, men värre-satsning.

Kommer tidningen att se ut som förr och vara som tidigare?
– Utgivningstakten och utseendet skiljer sig från tidigare. Förut var vi en snabb shoppingtidning som kom ut var fjortonde dag. Tempot och den rappa nyhetsinformationen får man ju idag på vår populära sajt chic.se dagligen. Det nya magasinet CHIC blir mycket tjockare än tidigare, 164 sidor, med limbunden rygg och glossy omslag på tjockt papper. Eftersom magasinet ska ligga ute i butik i två månader så blir inte omslaget lika rörigt som tidigare, utan mer stilrent. Magasinet ska kännas lika angeläget att läsa i september som i november och rapportera om hela säsongens trender inom mode och skönhet. Den ultimata shoppingbibeln!

Vad kommer magasinet att kosta?
– 49 kronor. Läsarna sa själva spontant efter beskedet om nedläggning i höstas att “Varför tog ni inte mer betalt för tidningen, vi hade kunnat betala det dubbla!”. Nu får vi se om denna betalningsvilja stämmer. Detta är ju ett magasin som räcker länge och har en lyxigare känsla än tidigare.

Kommer man att kunna prenumerera på CHIC?
– I nuläget har vi inga sådana planer, jag måste få återkomma om detta. Vi testar som sagt denna utgivningsmodell och vill först se hur responsen blir från läsare och annonsörer. Sen får vi se.

Du uppmanade nyligen folk att gå in och gilla CHICs sida på Facebook och hintade om en kul överraskning om vi når 5000 fans där. Vad är status där?
– Vi har över 4000 vänner som gillar CHIC där i nuläget efter den uppmaningen, vilket är jättekul! Nu är beslutet om CHICs comeback redan fattat och jag vill verkligen tacka alla läsare för deras engagemang i denna sak. Men jag har fortfarande en glad överraskning att berätta för våra CHIC-followers om vi når 5000 vänner på Facebook, så fortsätt gå in och gilla oss!

Läs även:

Resume: Charlotta Flinkenberg: ”En färre men värre satsning”
Dagens Media: Chic återuppstår som papperstidning

Charlotta Flinkenberg på CHIC avslöjar att tidningen gör comeback.

Charlotta Flinkenberg på CHIC avslöjar att tidningen gör comeback.


Annons


TAGGAR
26 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar