Annons

Annons

Ida-Marie Isaksson: ”En gång fick jag en get i julklapp”
Annons


Ida-Marie Isaksson brukar fira jul i värmen, men inte i år.

Ida-Marie Isaksson brukar fira jul i värmen, men inte i år.

Fotbollsfrun Ida-Marie Isaksson är ingen julmänniska och flyr gärna landet i december, men i år är hon gravid och firar hemma i Helsingborg.

Var och hur kommer du att fira jul i år?
– För första gången på flera år kommer den att spenderas hemma hos oss i Helsingborg. Jag är höggravid och att ta bilen till Umeå där vi brukar fira känns inte aktuellt. Turligt nog kommer svärföräldrarna ner och bidrar till vår julstämning, annars hade det nog känts lite konstigt. Vi brukar alltid vara bortresta i något soligt land hela december och har aldrig ens julpyntat, så det blir en helt ny upplevelse.

Vad är det bästa med julen?
– Jag är ingen julmänniska och kan faktiskt känna mig lite nere de dagarna. Men jag tycker trots det att julen är en otroligt mysig tid, man tar sig tid att att njuta lite extra av vardagen i form av massa tända ljus, adventsfrukostar och pepparkakskvällar. Musikhjälpen är ett måste på radion och julmusten flödar. Det ska bli extra roligt att skapa sig en egen tradition i år.

Har du haft någon riktigt misslyckad jul?
– Jag kan inte säga att jag haft någon misslyckad jul, jag sätter inte så höga krav. Jag har jobbat några jular. Helt ensam i Uppsala till exempel när jag jobbade på Neonatalen. Men vi hade det så mysigt på avdelningen med julbord och klappar. Jag kände mig lyckligt lottad att jag hade några att fira med!

Vad önskar du dig i julklapp?
– En uppmonterad walk in closet. Måste få tummen ur men jag vill inte sätta igång någon tidig förlossning. Annat på önskelistan är en vintage Louis Vuitton Noe väska, sängkläder från Beach House och en svart kappa från Filippa K.

Vilken är den bästa respektive sämsta julklapp du har fått?
– Bästa julklappen kom förra året, en ny systemkamera med ett objektiv jag önskat mig. Den använder jag varje dag. En gång fick jag också en get, den hade vidarebefordrats till en by i Afrika där den gjorde mer nytta. Det tycker jag var en fantastisk julklapp. Jag har ett starkt minne av en snowracer när jag var 7 också. Sämsta julklapparna kan jag tycka är när det inte finns en tanke bakom, när man till exmepel ger bort reklamsaker somman har liggande hemma.

Har du något billigt och bra julklappstips?
– I UNICEF’s gåvoshop kan man hitta presenter med extremt högt värde till en billig penning. Ett vaccinpaket som vaccinerar 30 barn mot polio och mässling kostar till exempel 101 kr. Annars kan man alltid baka julgodis och slå in med omtanke i fina material.

Vem skulle du vilja önska god jul, förutom dina nära och kära?
– Alla som firar jul i ensamhet. Dessa människor tänker jag extra mycket på kring julen.

Till Ida-Maries blogg >>

Ida-Marie Isaksson och sambon Micke. Foto: Erika Heinegård

Ida-Marie Isaksson och sambon Micke. Foto: Erika Heinegård

Av: Rose-Marie Söderlund


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar