Annons

Annons

Illaluktande skor? Så slipper du problemet

Illaluktande skor kan få vem som helst att rynka på näsan. Under de varmare månaderna, när du börjar gå barfota i dina skor, är det svårt att undvika att det börjar lukta illa. Här är dock fem enkla knep som hjälper dig med problemet!

Nu börjar säsongen för ballerinaskor, sneakers, sandaler och andra öppna skor som vi gärna bär utan strumpor. Det är dock svårt, om inte i princip omöjligt, att lyckas undgå illaluktande skor när fötterna är varma och instängda. CHIC ger dig fem enkla knep som effektivt tar bort stanken från dina favoritskor. Klicka dig in i bildspelet nedan.

Annons

Så blir du av med illaluktande skor – en gång för alla!

Läs mer: Knepet som får dina skor att sluta gnissla

6
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Läs även:
Så slipper du fotsvett och håller fötterna fräscha
Steg-för-steg: Så får du fina fötter
Tvätta håret på rätt sätt – så gör du

Foto: All Over Press/Mondadori

1. Frysen är din bästa vän
Lägg dina skor i en plastpåse och släng in dem i frysen under natten. Den kalla temperaturen dödar de bakterier som orsakar den illaluktande doften och får stanken att försvinna.

2. Ta hjälp av bakpulver
Det är dags att rota fram bakpulvret i skafferiet och placera en matsked i varje sko. Låt det verka över natten innan du torkar bort det. Eftersom bakpulver har antibakteriella egenskaper så hjälper det till att neutralisera dofter.

3. Spraya med vinäger
Blanda en del vitvinsvinäger med en del vatten och häll blandningen i en sprayflaska. Spraya sedan dina skor invändigt och låt torka innan du använder dem.

4. Spraya med teträolja
Teträoljan är ett utmärkt alternativ när du vill rädda dina illaluktande skor eftersom den är en stark antiseptisk och naturlig olja. Fyll en sprayflaska med vatten och häll i en tesked olja. Spraya sedan blandningen i dina skor och låt torka.

5. Glöm inte bort att låta skorna torka
Att bakterier frodas och trivs bra där det är fuktigt är ingen nyhet och det är därför viktigt att du låter dina skor torka mellan gångerna. Om sulan går att plocka ut kan du göra det och hänga upp den på tork. Ett tips är att sätta dina skor i ett soligt fönster!

Annons
Annons

AnnonsLaddar