Annons

Annons

Instagram förnekar ryktet om sin nya uppdatering

Fylldes ditt flöde också "turn on notifications" på Instagram i går? Lugn, det händer inte ännu.

Att Instagram ska ändra sin algoritm och göra det enklare att få upp sina vänners bilder har länge varit på tal. I går spreds ryktet som en löpeld att det var i dag, tisdag 29 mars, som uppdateringen skulle ske. Men nu går Instagram själva ut och dementerar uppgifterna om att det är i dag det sker.

Annons

”Vi kan bekräfta att vi inte gör något med ditt flöde just nu. Vi lovar att berätta när förändringarna rullas ut för allmänheten”, skriver Instagram på Twitter.

Gilla CHIC på Facebook

Själva uppdateringen handlar om att göra visst material mer synligt för dig i ditt flöde. Till exempel kommer de du följer och interagerar med ofta, till exempel gillar eller kommenterar, synas högre upp än folk du bara följer och aldrig gillar. Därför var det många kändisar och influencers som greps av panik, eftersom de har många följare som sällan gillar deras bilder.

Vad som hände på Instagram i går var att många gick ut och bad sina följare att slå på pushnotiser för just deras konton. Om du gör det får du en notis i telefonen varje gång hen uppdaterar med en ny bild eller video, men att du tillåter det kommer inte att förändra något när själva algoritmen träder i kraft.

Läs även:
Därför kan selfies få dig att åldras snabbare
Tre looks: Så stylar du den blå skjortan i vår
Fem märkliga beautyhacks från kändisvärlden

Annons
Annons

AnnonsLaddar