Annons

Annons

Charlotta Flinkenberg: ”Marknadsför dina talanger på ett konkret sätt”
Annons


Charlotta Flinkenberg tipsar om vad som gör en bra chef.

Charlotta Flinkenberg tipsar om vad som gör en bra chef.

CHICs chefredaktör Charlotta Flinkenberg, nyligen utsedd till Årets Mediechef på Tidskriftsgalan 2011, svarar här på några snabba frågor och delar med sig av sina bästa tips till dig som vill klättra på karriärstegen.

Grattis! Hur känns det att ha blivit utsedd till Årets Mediechef?

– Overkligt och roligt, jag är smickrad och stolt som en fet tupp! Vilken titel, va? Kan man trycka till den på visitkortet kanske? Haha…

Till redaktionen sa du att du skulle rappa ditt tacktal om du vann, hur blev det med det?

– Alltså, jag VISSTE att ni skulle hålla det där emot mig. Det var något jag slängde ur mig strax innan vi åkte till tidskriftsdagen, bara för att jag var så säker på att inte vinna. Men näe, det blev ingen rap. Men jag kan kanske rappa på nästa redaktionsmöte?

Vilka egenskaper är viktiga för att man ska bli en bra chef?

– Man ska leda tydligt och bestämt men samtidigt våga vara flexibel och inte vara rädd för att riva upp beslut som varit fel. Viktigt även att se människors talanger och lyfta upp dom.

Vilka styrkor har du som chef?

– Jag är snabb, energisk, duktig på att lösa problem och mångsidig i min kompetens. Och så försöker jag skapa trivsel på vår redaktion. Jag är också hyfsat prestigelös, har självdistans, kan driva med mig själv och har god insikt i både vad jag kan bättre än andra men även vad jag bör låta andra göra istället.

Har du några svagheter?

– Absolut! Jag är dålig på att ta mig tid att ge alla den feedback de behöver för att växa. Min tid är extremt begränsad så jag plågas konstant av dåligt samvete för att jag inte hinner ge konstruktiv kritik, stötta, göra uppföljningar som jag utlovat osv. Och så kan jag bli frustrerad när folk inte jobbar lika fort som jag och bli snäsig, samt att jag svamlar en del, är lite splittrad och ofokuserad emellanåt. Jag dumpar även uppdrag i knät på kollegor ibland för att jag planerat min tid galet, vilket säkert stressar och irriterar dom – det är inte delegering, utan dumpning.

Vad är dina bästa tips till den som vill klättra på karriärstegen?

– Överleverera, håll deadline (men gör gärna klart jobbet tidigare än utlovat) och marknadsför dina talanger på ett konkret sätt, med handling – inte snack. Och jobba hårt som satan utan att gnälla.

VIDEO: Årets Mediechef: Motivering och prisutdelning

Årets Mediechef Charlotta Flinkenberg på Tidskriftsgalan 2011.

Årets Mediechef Charlotta Flinkenberg på Tidskriftsgalan 2011.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Hulda Andersson


Annons


TAGGAR
2 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar