Annons

Annons

Julia Krischel: ”Det skulle jag aldrig stoppa i munnen”
Annons


Julia Krischel ska vara med i programmet "Hoppas det smakar".

Julia Krischel ska vara med i programmet ”Hoppas det smakar”.

CHICs matlagningsintresserade bloggare Julia Krischel är aktuell i det nya matlagningsprogrammet ”Hoppas det smakar” på TV3. Varje vecka ställs fyra amatörkockar mot varandra i rafflande matlagningsdueller under fyra dagar. De får alla ingredienser men inga recept och de får inte provsmaka under tiden. Med förbundna ögon får de sedan smaka på de färdiga rätterna. Känner de igen sin egen rätt och ger de sig själva ett högt eller lågt betyg? Den deltagare som fått ihop mest poäng i slutet av veckan vinner 15 000 kronor.

Vi ställde några frågor till Julia.

När startade ditt intresse för matlagning?
– Jag har tyckt om att baka sen jag var liten men mitt stora intresse för matlagningen kom när jag flyttade hemifrån. Jag älskar att äta god mat och insåg då att det krävdes lite kunskap för att få till det så bra som jag ville.

Har du någon paradrätt som alltid fungerar?
– Krämig potatisgratäng, en fin oxfilé och whiskysmörsås! Recept finner ni på min blogg.

Har du misslyckats totalt i köket någon gång? I så fall med vad?
– Ja, köttbullar! Jag är kräsen och det tog mig 2000 köttbullar innan jag var nöjd. Antingen satt inte smaken där eller så hade de inte perfekt form. Men jag är envis och ger inte upp tills jag får till det!

Vad äter du helst, om du själv får välja?
– Fräsch mat! Goda fina råvaror som gör mig pigg och mätt. Fina råvaror är för mig väldigt viktigt.

Vad är det godaste du någonsin har ätit?
– Det var en meny på spahotellet Yasuragi. Maten var underbar och råvarorna fantastiska. Vi satt vid ett bord med vår egen kock som berättade hur han tillagade maten och om alla råvaror. Så både maten och hela upplevelsen var fantastisk!

Något du absolut inte skulle stoppa i munnen?
– Jag är jättekänslig mot inälvsmat. Det undviker jag helst!

Om du har begränsat med tid att skapa en trerättersmeny, vad lagar du då?
– Jag lagar gärna något som går att förbereda lite dagen innan eller tidigare samma dag så slipper man allt på samma gång. Allt handlar om planering. Räkor är väldigt smidigt till förrätt. En enkel skagenröra eller en räkcocktail är alltid uppskattat. Min paradrätt med krämig potatisgratäng går att förbereda en stund innan för att sen sätta in i ugnen strax innan gästerna kommer. Whiskysmörsåsen kan du förbereda samma dag. Oxfilén ska dock vara helt nystekt precis innan servering. Till efterrätt hade jag gjort en vaniljpannacotta med passionsfrukt och maräng. Detta kan du också förbereda dagen innan och sen låta pannacottan stå i kylen fram tills servering.

”Hoppas det smakar” har premiär måndag den 7 september kl 19.00 på TV3 och TV3 Play. Programledare är Robert Aschberg.

Deltagarna i avsnitt 1-4, förutom Julia Krischel:

Dimitrios Rizos, Stockholm
Susanne Andersson, Karlskrona
Roger Morgan, Stockholm

Till Julias blogg >>

Läs även:
Tre snabba och enkla tips på bjudmat
Smarta tips! Så använder du isbitar på nya sätt

Dimitrios, Julia, Robert, Susanne, och Roger.

Dimitrios, Julia, Robert, Susanne, och Roger.

En av många rätter som Julia Krischel har lagat.

En av många rätter som Julia Krischel har lagat.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Instagram


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar