Annons

Annons

Recept: Hälsosam kalkonburgare med BBQ-sås




Annons


Är du på jakt efter en mer hälsosam variant av hamburgare? Då är det här receptet, med burgare gjorda på kalkonkött, ett bra alternativ. BBQ-såsen sätter dessutom en extra piff!

Oavsett säsong är det alltid gott med hamburgare. Om du vill göra ett mer hälsosamt val så är en burgare gjord på kalkonkött ett alternativ att föredra. BBQ-såsen och dijonsenapen bidrar med en extra smakskjuts!

Kalkonburgare med BBQ-sås (6 port)

Du behöver:
680 gram kalkonkött
2,25 dl kokt quinoa
1 ägg
4,5 dl finhackad spenat
1,1 dl tärnad lök
6 hamburgerbröd
6 msk dijonsenap
6 msk BBQ-sås
1 skivad avokado
1 skivad gurka

Så gör du:
Blanda kalkon, quinoa, ägg, spenat och lök i en stor bunke. Dela sedan upp blandningen i sex lika stora delar och forma till biffar. Värm upp en stekpanna och stek burgarna på medelhög värme. Lägg på ett lock och låt dem steka i 3 till 5 minuter, tills kalkongen fått färg, vänd sedan dem. Tänk på att använda en stor stekspade och vänd fort då burgarna kan vara lite smuliga. Lägg på locket igen och låt dem steka i 3 till 5 minuter tills burgarna är genomstekta.

Rosta hamburgerbröden lätt medan burgarna steks. Skiva upp gurkan och avokadon och förbered spenaten. Placera varje hamburgerbröd på en tallrik och lägg sedan en matsked med BBQ-sås och en matsked med dijonsenap i botten av varje bröd. Fördela sedan gurkan, avokadon och spenaten jämnt i bröden. Lägg till sist på burgaren och sätt på locket på hamburgaren. Klart att servera!

Läs även:
Tricket: Så gör du lyxig äggröra som på hotell
Recept: Chokladvåfflor med blåbär och mynta
Recept: Somrig drink med rosévin och jordgubbar

Foto: Tumblr


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


Annons



Laddar