Annons

Annons

Enkla knep för att känna mer motivation på jobbet

Känns det lite motigt att gå till jobbet just nu? Lugn! CHIC ger dig motivationen igen!

Vi är alla där någon gång – när vi känner noll motivation, inspiration eller lust för att jobba. Särskilt påtagligt kan det vara efter en lång och härlig semester, eller om stämningen inte riktigt är som du önskar på jobbet. CHIC ger dig åtta tips för att öka motivationen igen.

Annons

Läs även: 7 kända kvinnor som tjänar miljoner på sina företag

1. Köp något fint
Längtade du lite extra till skolan bara för att få ta på dig ett nytt plagg, köpa nya pennor eller klä in böckerna i snyggt omslagspapper? Ta med dig den känslan till jobbet. Unna dig en riktigt snygg klänning, väska eller vad som helst som gör dig lite mer motiverad till att jobba. Ge dig själv en nystart! Sträck på dig och ta på dig den visuella arbetsrocken innan du går till jobbet på morgonen. Du lurar genast hjärnan att du är lite mer motiverad.

Gilla CHIC på Facebook

2. Gör en vision board
En vision board med allt som peppar dig ger dig motivation för att kicka igång vardagen igen. Sätt upp bilder på allt som ökar ditt driv! Kanske är det riktiga power-personer som inspirerar dig i vardagen, resmål du vill göra eller en dyr bil du drömmer om att köpa när du tjänat ihop tillräckligt? Ge dig själv en riktig pepp-boost och ta fram din vision board varje gång du känner dig omotiverad och orkeslös.

3. Sätt korta som långsiktiga mål
Oavsett om du haft semester eller inte – sätt mål för dig själv. Skriv ner i lugn och ro var du vill befinna dig i till årsskiftet, eller vad du har velat åstadkomma i din karriär inom ett år.

Sätt mål!

Sätt mål!

4. Ge dig själv beröm istället för att använda piskan!
Om du ständigt känner dig otillräcklig på jobbet är det inte så konstigt att du kan känna dig nedstämd och omotiverad. Men en negativ inställning gör också att du presterar sämre. Oavsett om kraven kommer från någon annan eller från dig själv, se till att ge dig själv beröm och uppskattning. Istället för att gå hem och tänka på allt du inte hunnit med, fokusera på att tänka på allt du faktiskt har hunnit med under dagen! Positiva tankar gör dig betydligt mer intelligent, kreativ och motiverad än om du är stressad och negativt inställd. Nästa arbetsdag kommer bli så mycket enklare om du går hem och känner dig nöjd med vad du åstadkommit!

5. Ge andra komplimanger
Glöm inte att motivera andra på jobbet också. Även om du själv inte känner dig super-entusiastisk för stunden – försök bryta trenden! Genom att både peppa upp dig själv och andra så blir tillvaron genast lite roligare. Det kan var så enkelt som att säga till en kollega att denne gör ett bra jobb. Det kommer uppskattas enormt!

6. Gör konkreta to do-listor som du kan bocka av
Känner du dig lite ostrukturerad? Gör to do-listor! Du får både kontroll över dina arbetsuppgifter, och får den tillfredställande känslan av att bocka av dem varje gång du är klar. Check!

Finns det något mer befriande än att kunna bocka av färdiga saker från listan?

Finns det något mer befriande än att kunna bocka av färdiga saker från listan?

7. Prata med din chef om utvecklingsmöjligheter
Känner du att du sitter fast i din arbetssituation? Vet du att du kan åstadkomma så mycket mer på jobbet än vad du gör just nu? Prata med din chef om utvecklingsmöjligheter på jobbet. En ledare uppskattar engagerade och framåtsträvande medarbetare. Även om inte uppgifterna eller tjänsten du önskar finns tillgängliga för tillfället, så vet personen nu att du är intresserad, och kommer ha dig i åtanke.

8. Skriv ner en bra grej som hänt under dagen innan du går och lägger dig.
Låter det klyschigt? Kanske! Men åter igen – fokusera på det positiva. Du kanske har haft hundra negativa och stressande saker omkring dig på jobbet under dagen. Men det finns alltid minst en sak som varit bra. Och hur liten den där detaljen än må vara, skriv ner den! Det hjälper dig att fokusera på det positiva.

Läs också:
Fem tecken på att du är redo att byta jobb
Därför kan dina Facebook-vänner vara nyckeln till drömjobbet
Sex böcker att läsa om du satsar på en karriär inom mode

Foto: IBL

Annons
Annons

AnnonsLaddar