Annons

Annons

Kort recap: Fräscha upp minnet inför Orange is the new black säsong 4

I morgon är det äntligen premiär av Orange is the new black säsong 4! Men hur slutade egentligen säsong 3? Här kan du fräscha upp minnet innan du återvänder till Litchfield.

Äntligen är det dags för premiären av Orange is the new black säsong 4. Det är ett bra tag sedan vi lämnade Litchfield i den tredje säsongens finalavsnitt och det är hög tid att fräscha upp minnet inför den kommande säsongen. CHIC listar nio händelser från säsongsfinalen som du borde ha koll på.

Annons

Läs även:
Orange is the New Black säsong 4 – se första bilderna
Då har Orange is the new Black säsong fyra premiär
7 anledningar att bli kär i Ruby Rose från ”Orange is the New Black”

1. Gloria söker förlåtelse hos syster Ingalls
Gloria känner sig skyldig över att Sophia blev satt i isoleringscellen och söker därför förlåtelse för sina synder hos syster Ingalls. Hon får dock ingen förlåtelse, eftersom syster Ingalls själv känner sig skyldig som inte stod upp för Sophia. Gloria skyller sina handlingar på fängelset, som hon menar tar fram hennes värsta sidor.

2. Caputo lämnar Litchfield
Under hela säsong 3 försökte Caputo att kämpa för fängelset, men till slut fick han nog och tackade ja till en befordran. Det gjorde han helt för sin egen skull. Kanske är tittarna besvikna på honom för att lämnar fängelset i nöd, men samtidigt kan vi förstå hans beslut.

3. Dayas barn omhändertas
Aleida svek Daya när hon bestämde att barnet skulle hamna hos Cesar, i stället för att adopteras av George Mendez mamma. I säsongsavslutningen får vi dock se hur Cesars lägenhet invaderas av narkotikapolisen. Alla barn i lägenheten, inklusive Dayas dotter, omhändertas av socialen.

4. Big Boo och Pennsatucky har en plan
De två karaktärerna smider en plan, som kanske inte är helt vattentät, för att straffa mannen som våldtar Pennsatucky. Dock går planen hyfsat fel och det slutar med att Maritza hamnar med våldtäktsmannen i stället. Tanken med planen var god, men den gick så fel.

5. Pipers stora förändring
Piper förändrades verkligen under den tredje säsongen. Hon har hittat sitt syfte i fängelset – att illegalt sälja använda trosor på nätet. I flera avsnitt är hon hänsynslös och gör vad som helst för att hennes stora projekt ska fungera. Det här förstör sakta men säkert hennes relation med Alex, särskilt när Piper tvingas markera mot de andra fångarna när hon exempelvis ger Flaca sparken. Piper verkar dock trivas i sin nya roll som Litchfields brottsdrottning.

6. Fångarna flyr genom stängslet
Efter Sosos självmordsförsök lägger Norma ner sin grupp med anhängare. När hon är ute på gården upptäcker hon plötsligt att det är ett stort hål i stängslet som leder mot sjön. Efter ett tag tar Norma tillfället i akt och tar sig ut från Litchfield, i sällskap med flera andra fångar. Det som följer sedan är en enorm glädje som vi sällan får se i Orange is the new black. Fångarna är trevliga mot varandra, de håller handen, kysser varandra och badar. Gloria och Flaca förlåter varandra och Red och Norma sluter fred.

7. Crazy Eyes besvarar flörten
Under scenerna vid sjön beslutar Crazy Eyes sig för att äntligen ta kontakt med sin beundrare. Deras relation tar ordentlig fart när de, på ett något udda sätt, börjar leka med en sköldpadda.

8. Den bästa dagen förvandlas snart till den värsta
Även om sjön öppnar upp för försoning och kärlek så visar det sig snabbt att underbart är kort. Fängelset ska omorganiseras och fördubbla antalet fångar, vilket innebär att fyra fångar i stället för två ska dela cell. Hur ska det egentligen gå med Litchfield, som redan nu är ansträngt?

9. Red och Healy fortsätter flirta
Efter Lornas bröllop säger Healy till Red att hon inte ska ge upp hoppet om kärleken, eftersom hon en dag kommer att släppas från fängelset. Vi vet redan nu att de båda kommer att ha flera scener tillsammans i den fjärde säsongen, och det ska bli spännande att se vad som händer mellan dem.

Läs även:
”Orange is the new black”-stjärnan om sin sjuka kissdiet
Hon imiterar karaktärerna i ”Orange Is The New Black” helt perfekt!
Ny poster och trailer för ”Orange is the New Black”

Foto: Netflix

Annons
Annons

AnnonsLaddar