Annons

Annons

Laglig självförsvarsspray på burk
Annons


Bodyguard självförsvarsspray.

I snitt anmäls det 90 våldtäkter i veckan i Sverige (enligt SCB 2009). Bodyguard på burk är en självförsvarsspray som är laglig att använda. Förutom att den tillfälligt förblindar din angripare finns den med både färg och stank, för att underlätta identifiering och ha ytterligare avskräckande effekt.

  • VIT förblindar angriparen: 189 kr.
  • SVART färgar, förblindar och luktar illa: 199 kr.
  • RÖD förblindar och färgar: 189 kr

Tips för säker användning av din självförsvarsspray:

1. Undvik att hålla armen rakt ut framför dig när du ska spruta självförsvarsspray. Det ger angriparen möjlighet att ta Bodyguarden ifrån dig. Ta istället ett steg bakåt, bort från angriparen, vilket ger dig tid att samla förnuftet, och se målet för sprutning i ansikte.

3. Håll ögonen på ditt mål i alla lägen. Detta kommer troligtvis vara ett skrämmande ögonblick men håll ögonen på din angripare så väl som din Bodyguard på burk.

2. Skrik ”Stop”, ”Hjälp” eller ”POLIS”! Förutom att det förvirrar angriparen påkallar det omgivningens uppmärksamhet.

4. Spring iväg om det är möjligt. Bodyguard på burk är ett avskräckande hjälpmedel, inte alltid en lösning. Sprutar du in det i angriparens ögon kommer det att ge dig välbehövd tid att fly och möjliggöra senare gripande och identifikation (rödfärgen) av gärningsmannen.

Av: Rose-Marie Söderlund


Annons


TAGGAR
4 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar