Annons

Annons

Libresse Voice Edition
Annons


Libresse Voice Edition.

Den här veckan (vecka 24) lanseras Libresse Voice Edition – en begränsad upplaga bindor där samtliga omslag designats av unga kvinnliga formgivare.

Från vecka 25 till vecka 32 pågår även tävlingen ”Voice Battle” på Libresse.se där tjejer själva kan tävla om en plats i rampljuset genom att i text och bild själva uttrycka sina känslor, tankar och åsikter. De bästa bidragen röstas fram av besökarna och en expertjury, de slutgiltiga finalisterna samlas bland annat i den nordiska ”Voice-boken”.

Libresse Voice Edition.

Ett par av illustratörerna är:

Hanna Westberg, Grafisk formgivare, illustratör och tidigare gallerist. Född 1977 och utbildad vid Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Arbetar ofta med projekt som rör kvinnors rättigheter, livsöden och olika roller där det privata och de offentliga gränserna för kvinnor ifrågasätts.

– Jag tror att illustrationerna kan öppna upp för dialoger kring menstruation och kvinnans kropp utanför den egna kvinnliga sfären. Hur coolt är det inte att kvinnor har ett helt eget medium att överföra sina tankar, känslor och bilder genom!

Christina Drejenstam, konstnär och illustratör med examen från Beckmans Designhögskola. Född 1977, uppväxt i Göteborg och bor i Stockholm sedan tio år tillbaka. Jobbar sedan 2004 som illustratör och har tidigare arbetat med bland annat WESC, Lindex, Damernas Värld, Renault och Nike för att nämna några.

– Jag gillar idén med Voice Edition där olika kreatörer får tillfälle att bidra med olika tankar, känslor eller konstnärligt uttryck.

Av: Rose-Marie Söderlund


Annons


TAGGAR
2 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar