Annons

Annons

Hannah & Amanda startar agentur för modeller i större storlekar

Hannah Widell och Amanda Schulman har tröttnat på modevärldens rådande kroppsideal och startar en agenturer för modeller i större storlekar och fler etniciteter.

Hannah Widell och Amanda Schulman ligger bakom klädmärket Daisy Grace. I samband med att de själva har bokat modeller till sina visningar, som har hyllats för att vara ”normbrytande”, har de insett att det saknas en bredare variation på modeller i större storlekar och med olika bakgrund. Därför startar de nu Lily & Jack, en modellagentur som ska representera ett bredare spektrum av former och etniciteter.

Annons

Se bilderna från Daisy Graces hyllade visning i bildspelet!

25
Visa bildspel

/
...
Visa mer

– Vi har fått leta med ljus och lykta efter kvinnor som inte representerar det typiska idealet vi ser alldeles för mycket av i media idag. Efter att ha förbannat oss över hur svårt detta varit bestämde vi oss helt enkelt för att starta vår egna agentur. Vi vill jobba för en mer varierad bild, en som faktiskt speglar riktiga människors utseende och som flera kan känna igen sig i. Idealen är skrämmande och får oss att känna oss otillräckliga. Det måste få ett stopp och förhoppningsvis håller modebranschen med oss i detta, säger Hannah Widell om satsningen i ett pressmeddelande.

CHICs krönikör Michaela Hamilton är agenturchef och säger till Dagens Media att det finns en stor efterfrågan från designers, modetitlar och stylister på just den typ av modeller de ska erbjuda.

Relaterat: Monki släpper helt oretuscherad kampanj inför våren 2017

– Vi tror verkligen på det vackra i personligheter snarare än det rådande och klassiska skönhetsidealet. Här kommer vi in och kan med Lily&Jack visa att skönhet finns i alla former, säger Hannah och Amanda i ett pressmeddelande.

En av de första modellerna i stallet är kroppsaktivisten Cassandra Klatzkow. Framöver har Lily & Jack som ambition att värva fler modeller som breddar utbudet.

Foto: IBL

Annons
Annons

AnnonsLaddar