Annons

Annons

Linda Pritchard: “Lars Wallin har designat min klänning”
Annons


CHIC fick en pratstund med Melodifestival-aktuella Linda Pritchard som avslöjade sitt allra bästa träningstips och hur man får in en fot i musikbranschen.

NAMN: Linda Pritchard.
ÅLDER: 27.
BAKGRUND: Har varit med i ”Idol” år 2008 och jobbat med Magnus Uggla och Ace of Base. Har varit körsångerska åt Celine Dion och svenska Velvet. Har tidigare deltagit i Melodifestivalen två gånger, år 2006 och 2008.
AKTUELL: Ställer upp i Melodifestivalen 2011 med låten ”Alive”.

Text och foto: Malin Ny, Stella Pictures

Du ställer upp i Melodifestivalen nu på lördag, berätta om ditt bidrag!
– Låten heter ”Alive” och är en ballad. En stor pampig, väldigt känslosam, sårbar ballad. Det är väl det jag kan säga, det stora hela.

Scenshowen är ju väldigt viktig i Melodifestival-sammanhang, hur har du tänkt där?
– Det kommer vara ganska avskalat där också, till skillnad från förra året då jag hade mycket dansare, eldregn och hela det kittet. Nu vill jag visa min andra sida och kapa det och göra tvärtom och istället låta låten vara i fokus.

Börjar du bli nervös?
–  Ja, jag är mer nervös den här gången än de andra gångerna. Det är mycket mer personligt det här året, dels är det ju min kille Oscar Görres och Fredrik Kempe som har skrivit låten. Vi har haft idén med den här låten väldigt länge, så det känns mycket mer personligt och därför lite mer nervöst än tidigare.

Vad ska du ha på dig?
Lars Wallin kommer att göra klänningen och det som är så häftigt med honom är att han är så himla bra alla artisters karaktärer som han gör klänningar till. Det märkte jag när jag kom dit för då hade han läst på och kollat upp alla mina uppträdanden. Han sa att han inte ville göra en vanlig klänning till mig utan med en liten twist. Den är väldigt sensuell, kvinnlig och passar låten väldigt bra. Den tror jag att ni alla kommer att gilla!

Du ser alltid så självsäker ut på scen, hur hanterar du nervositet?
– Tack! Jag försöker ju att tänka, det är inte alltid det går, men när man tänker på nervositet och så, så försöker jag att vinkla det till att tänka på vad jag kan ge till de som lyssnar istället, inte ”åh, vad ni ska få höra min vackra röst”, inte så. Jag vill ju säga någonting, det spelar egentligen ingen roll om man håller ett föredrag eller vilket yrke man har utan om man vänder på kakan och  tänker ”nu har jag chansen att utan jag säga någonting” så blir man inte lika nervös.

Linda på QX Gaygala 2011 den 14 februari.

Linda på QX Gaygala 2011 den 14 februari.

Har det alltid varit självklart för dig att vara artist?
– Ja, det har det alltid varit. Jag har dansat sen jag var tio år och sjungit sen alltid, gått i Adolf Fredriks musikklass och så. Jag blev upplärd av dansgruppen Bounce, som har lärt mig mycket både dansmässigt och om livet.

Hur håller du dig i form?
– Jag går på gym, springer och så tar jag dansklasser. Sen står jag hemma och kör pilatesliknande grejer, hemmastyrketräning fast utan vikter och så. Jag tycker att det är kul med träning, och så mår jag så mycket bättre om jag tränar, både i kroppen men även mentalt. Om jag är nöjd med hur jag ser ut så sköter sig resten ganska bra. Och om man inte ör det kan jag bli på sämre humör, så jag försöker att vara nöjd.

Ditt bästa träningstips?
– Morgonpromenader är himla bra. Om man äter frukost och sen går direkt på powerwalk i en timme, bara det gör stor skillnad. Som tjej får man inte vara rädd för att ta större vikter på gymmet om man vill ha bra resultat.  Att ta i mer än man tror att man orkar.

Dina bästa tips om man vill komma in i musikbranschen?
– Lära känna folk, om man vill bli sångerska är det bra att lära känna producenter, spela in demolåtar, söka in till Wallmans där jag började min karriär. Det är mycket det, att lära känna rätt människor och att det är rätt tajming. Gå på speciella events och fester där folk är, så att folk vet att man finns, hur ytligt det än låter. Men det är så det funkar, det fungerar inte längre att gå upp till ett skivbolag och sjunga för dem som det gjorde förut.

Vad händer för dig under 2011?
– Jag kommer att vara med i ett tv-program som jag inte får säga något om nu, sen kommer jag att vara med på Diggiloo-turnén i juli och augusti, och så släpper jag skiva i mars i samband med Melodifestivalen.


Annons


TAGGAR
1 kommentar | Translate


AnnonsLaddar