Annons

Annons

Linda Sundblad leder Rockbjörnen
Annons


Linda Sundblad leder Rockbjörnen 2010.

Sångerskan, låtskrivaren och radioprataren Linda Sundblad, 29, leder årets Rockbjörnen Live, en uppdaterad version av det klassiska musikpriset som årligen röstas fram av svenska folket. Linda är just nu aktuell med sitt andra soloalbum ”Manifest”, men mottog 2001 en Rockbjörn för Årets grupp tillsammans med Lambretta.

– Det känns nervöst men samtidigt jättekul. Jag kommer att vara spontan och bjuda mycket på mig själv uppe på scenen, så långt ifrån en vanlig galakonferencier man kan komma, säger Linda.

Priscermonin går av stapeln den 1 september och i år ligger fokus på liveartister, liveframträdanden och den svenska festivalsommaren. Nya kategorier som Årets festival, Årets konsert och Årets svenska livegrupp har tillkommit och liksom själva musikpriset får festen en ny kostym och flyttar från galamiljö till ett tält på Biskopsudden i Stockholm.

– Jag gillar verkligen det nya upplägget med livefokus och att artisterna blir nominerade för att de har gjort bra spelningar, det känns mer rättvist, säger Linda.

Rockbjörnen Live kommer att TV-sändas live på aftonbladet.se.

FAKTA ROCKBJÖRNEN LIVE:

  • Kategorierna i Rockbjörnen Live är: Årets festival, Årets konsert, Årets svenska kvinnliga liveartist, Årets svenska manliga liveartist, Årets svenska livegrupp, Årets genombrott, Årets svenska låt, Årets utländska låt.
  • Nomineringsfasen inleddes den 29 maj och pågår fram till den 15 augusti.
  • Finalomröstningen pågår mellan den 17 och 25 augusti.
Linda Sundblad leder Rockbjörnen 2010.

Av: Rose-Marie SöderlundAnnons


TAGGAR
1 kommentar | Translate


AnnonsLaddar