Annons

Annons

Lisa Strannesten: ”Det är ganska öken att fira jul i Dubai”
Annons


God jul, önskar Lisa Strannesten!

God jul, önskar Lisa Strannesten!

CHIC har ställt några snabba frågor om julen till våra bloggare. Hur firar de jul, vad önskar de sig och har de några bra julklappstips som inte kostar skjortan? Här är vad Lisa Strannesten svarade.

Hur kommer du att fira jul i år?
– För fjärde året i rad så firar jag här nere i Dubai vilket är ganska öken i dubbel bemärkelse. Funderar på att mörklägga lägenheten och dra ner AC’n på lägsta för att få lite julstämning. Första året åkte vi skidor i Ski Dubai och drack mojitos på Buddah Bar, andra året bojkottade jag julen helt och hållet. I år firar vi för andra året i rad tillsammans med lite svenska vänner och tillsammans har vi skramlat ihop till en svensk julskinka, köttbullar, korv, västerbottenost, pepparkaksdeg och lite annat genom att tvinga alla våra gäster som varit här under hösten att kånka med sig kylväskor från Sverige. Sillen köper vi på IKEA och glöggen gör vi själva.

Vad är det bästa med julen?
– Det jag saknar mest här nere är den mysiga stämningen som kommer med julen. Alla levande ljus och doften av hyacint, apelsin, gran, saffran… Allting blir så vackert under julen med tindrande stjärnor i alla fönster, granris och ljusslingor. När jag är hemma och firar med min familj i Norrköping älskar jag att gå en promenad i det fantastiskt vackra industriområdet där de lyst upp alla vattenfall och hängt upp stora maffiga ljuskronor under broarna. Men det allra bästa är så klart att man får spendera tid med dem man älskar mest och som man kanske inte ser så ofta som man skulle vilja.

Vad önskar du dig i julklapp?
– Det låter kanske som en klyscha men det enda jag önskar mig är att min familj får vara frisk och må bra. Vi har gått igenom så mycket de sista åren och förlorat så många vi älskar på vägen så för mig betyder det så otroligt mycket att de mår bra och är lyckliga. Prylar är jag så bra på att köpa själv.

Vilken är den bästa respektive sämsta julklapp du har fått?
– Bästa julklappen de senaste åren är nog gungstolen från Charles and Ray Eames. Ända sedan jag var liten har jag älskat att få möbler i julklapp. Jag hade alltid världens längsta önskelista från IKEA när jag var barn. Sämsta är väl alla de där hemmagjorda presentkorten som alltid brinner inne eller konstiga prydnassaker som åker rätt in i nåt skåp.

Har du något bra julklappstips som inte kostar så mycket?
– När jag hade mer tid så brukade jag göra små fotoböcker fyllda med gemensamma minnen till mina vänner vilket var väldigt uppskattat. Böcker överhuvudtaget tycker jag är en bra julklapp som inte behöver kosta så mycket. Jag tycker också mycket om att få och ge bort mat och vin. En vacker korg fylld med små delikatesser kan inte bli fel. Eller kanske en fin burk med den där fantastiskt goda hemlagade marmeladen? Jag skulle också bli väldigt glad, till skillnad mot när man var barn, om jag fick en hemstickad mössa eller halsduk.

Vem skulle du vilja önska god jul, förutom dina nära och kära?
– Min fantastiska vän Melissa som nu i December är nere på Haiti för 3:e året i rad för att hjälpa till att bygga skolor till alla barn som blev drabbade i jordskalvet för några år sedan. Hon har sparat och samlat in pengar hela året och jobbar stenhårt för att fler barn ska få chansen att få en utbildning och en nystart. Jag kan tänka mig att deras leenden är värda mer än alla julklappar i världen! Jag vill också ge en stor varm julkram till alla härliga läsare och resten av chic.se teamet!

God jul, önskar Lisa Strannesten!

God jul, önskar Lisa Strannesten!

Av: Rose-Marie Söderlund


Annons


TAGGAR
2 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar