Annons

Annons

Loreen om sin tuffa uppväxt: “Jag var väldigt mycket kuf”
Annons


Vår nya superstjärna Loreen hade svårt att passa in som barn.

Vår nya superstjärna Loreen hade svårt att passa in som barn.

Loreen Talhaoui, 28, har sjungit i hela sitt liv men det var först när hon ställde upp i TV-programmet “Idol” för åtta år sedan som hon gjorde det inför publik. I lördags trotsade hon sin scenskräck och vann Eurovision Song Contest 2012 inför 3,5 miljoner svenska tittare och många fler miljoner runt om i Europa.

– Jag har haft fet scenskräck. ”Melodifestivalen” förra året var katastrof, jag har aldrig varit så nervös. Då hade jag inte stått på scenen på flera år. Jag är nog rädd för att göra fel. Jag är min egen värsta fiende, berättade hon för CHIC tidigare i år.

Efter ”Idol” var det inte förrän förra året som hon valde att återigen ställa sig på en stor scen när hon uppträdde i ”Melodifestivalen 2011”. Den gången  slogs hon ut i Andra chansen, men i år gick hon som bekant hela vägen med låten ”Euphoria”, som enligt henne själv är mycket glättigare än hennes vanliga musik.

– Det är en ganska glad låt men annars är det otroligt mycket smärta i min musik. Allt jag har skrivit är ”pain”. Jag försöker fundera på var det kommer ifrån. Jag kommer inte att släppa mitt album förrän i höst för det är inte någon glad och härlig sommarmusik, och man kanske inte vill sitta på playan och skära upp handlederna.

Loreen kan fortfarande känna att hon inte passar in.

Loreen kan fortfarande känna att hon inte passar in.

Du hade det tufft som barn och var mobbad.

– Ja, jag var väldigt mycket kuf. Jag passade inte in eftersom jag var mycket vuxnare än alla andra. Jag är äldst av alla mina syskon och mamma var ensamstående. Hur mycket jag än ville vara med de andra barnen i skolan så gick det inte, vi hade inget utbyte av varandra. Då blev det så att jag höll mig för mig själv. Jag hade nästan inga vänner utan gillade att vara ensam.

Gillar du fortfarande att vara ensam?

– Ja, och det är inte många som gillar det. Det som är fördelen med min bardom är att jag lärt mig det. Jag känner halva stan men har väldigt få nära vänner. Jag kan fortfarande känna att jag inte passar in men jag skäms inte för det som jag gjorde förr när jag tyckte att jag var konstig. Fast jag är lite strange, fråga dem på SVT… Jag kommer in och styr och ställer och de tycker att jag är knäpp för att jag gör en rutten presentation. Jag är freaky och låter min mörka sida ta plats.

Läs även: BILDEXTRA: Loreens seger i Eurovision Song Contest 2012

Loreen sjunger vinnarlåten "Euphoria" i Baku.

Loreen sjunger vinnarlåten "Euphoria" i Baku.

Av: Caroline Snabb Foto: Stella Pictures, All Over Press


Annons


TAGGAR
4 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar