Annons

Annons

Malin Crépin är nya Annika Bengtzon
Annons


Malin Crépin och Annika Marklund.

Skådespelerskan Malin Crépin, 31, tar över efter Helena Bergström, 46, som kriminalreportern Annika Bengtzon i de kommande filmatiseringarna av Liza Marklunds populära böcker. Bergström spelade huvudrollen i ”Sprängaren” och ”Paradiset”, medan Crepín fortsätter med ”Studio sex”, ”Prime time”, ”Den röda vargen”, ”Nobels testamente”, ”Livstid” och ”En plats i solen”.

– Malin är nästan kusligt mycket Annika. Det är faktiskt precis så hon ser ut och beter sig i mitt huvud, med exakt den där knivskarpa sårbarheten, säger Liza Marklund.

Malin är fortfarande ett relativt okänt namn på den svenska stjärnhimlen, men hon spelade den kvinnliga huvudrollen i ”I skuggan av värmen” förra året, vilket hon blev Guldbaggenominerad för. Hon har även ett antal stora teaterroller bakom sig och utsågs till ”Rising star” på Stockholms filmfestival 2008.

– Annika Bengtzon är en mångsidig karaktär. Jag tycker att det är särskilt intressant att hon är en så hängiven och kompromisslös journalist. Det ska bli utmanande att sätta sig in i både personen och yrkesrollen, säger Malin Crépin.

Joel Kinnaman och Malin Crépin spelade huvudrollerna i "I skuggan av värmen".

Liza Marklunds böcker om Annika Bengtzon (hittills åtta stycken) har sålts i runt nio miljoner exemplar och översatts till trettio språk. För närvarande skriver Liza Marklund på den nionde boken i serien.

Den planerade filmserien produceras av Yellow Bird tillsammans med TV4, tyska ARD Degeto och Nordisk film. Inspelningarna av filmerna planeras starta i början av 2011 och ”Nobels testamente” får biopremiär under vintern 2012.

Peter Flinth från Danmark regisserar den första filmen "Nobels testamente".

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Linus Hallsénius/TV4, SF Film


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar