Annons

Annons

Modellen Ellinor blev hånad för sin psoriasis i mataffär
Annons


ellinor bjurström

Ellinor Bjurström blev hånad för sin psoriasis i mataffären.

Modellen Ellinor Bjurström, känd från programmet ”Top Model”, lever med hudsjukdomen psoriasis. Det är en kronisk hudsjukdom som gör att hennes hud i perioder är täckt av utslag och för några veckor sedan var hon i en sådan period.

Då gick den 20-åriga modellen och hennes kille Kevin Triguero Montero, även han känd från svenska ”Top Model”, och handlade i en mataffär i Barcelona där de befann sig på semester.

Då kom mannen, som hon tror var butiksinnehavaren, fram och frågade om hennes prickar. När Ellinor svarade att det var psoriasis rynkade mannen på näsan och såg äcklad ut. Ellinor blev obekväm av mannens beteende och gick en bit bort.

– Då följde han efter mig tills jag gick ut ur butiken. Han trodde att jag skulle smitta hans mat, säger Ellinor.

wpid-s0gnumzykngqarjxhpj672fuogavfpmwa9avl7_ruva42wqfu6zherhtydfsupbodas68xg5ebnbhuugf2om1q.jpg

Ellinor har perioder då hennes hy är täckt av utslag.

Enligt Psoriasisförbundet lider 250 000-300 000 personer bara i Sverige av någon form av psoriasis – sjukdomen är med andra ord ganska vanlig. Trots att hudsjukdomen är vanlig berättar Ellinor i sin blogg att hon ofta får blickar och hån på grund av sin sjukdom.

– Folk brukar också gå fram till Kevin och fråga vad det är för prickar jag har på min hud. Varför de inte frågar mig direkt? Jag vet inte, de vågar väl inte. Tror väl att jag är smittsam. Men det är nog bara nån gång i månaden, varannan månad, som riktigt grova saker händer.

De flesta skulle nog ta åt sig av påhoppen, men för Ellinor är det vardagsmat även om hon känner sig otroligt kränkt ibland.

– Det är så tråkigt att man ska behöva känna så bara för att man är annorlunda. Och jag vet att jag inte är ensam om att vara med om det här.

Till andra som är med om liknande saker vill hon säga:

– Var större än människan som trycker ner dig, även om det är svårt i stunden. Och stäng inte att du blir ledsen, det är viktigt att prata om det.

Läs även:
Baren gör comeback med gamla dokusåpadeltagare
Modellen Lauren Wasser fick amputera benet på grund av en tampong

4.04886573

Ellinor Bjurström med pojkvänner Kevin Triguero Montero.

Av: Malin Ny Foto: Ellinor Bjuström, Stella pictures Källa: Expressen


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar