Annons

Annons

Modemellon 2012: “De såg ut som tre glittriga roadkills”
Annons


I lördags var det schlagerfest igen och som vanligt hissar och dissar enväldige stildomare Charlotta Flinkenberg deltagarnas kläder. Både programledare och artister (dock enbart de kvinnliga) får sina outfits betygsatta. Tidigare betyg hittar du här.

Maria BenHajji (tävlande). Betyg: CCCC

”Wow, så snyggt! Låten minns jag inget av (lite småseg, va?) men klänningen var denna deltävlings finaste. Smakfullt draperad, täckande upptill men ändå med en mycket vågad slits. Skön balans. En vackert krämfärgad klänning med subtil sexighet. Och tjusigt med de rosa skorna som bryter av samt några vackra armband. Inget krångel – bara smakfullt och välsittande. Maria är oerhört söt och ser ut som Julia Roberts lillasyrra.”

Carolina Wallin Pérez. Betyg: CCC

”Det här var ett modemodigt val och sådant uppmuntrar jag! Härligt att se att snyggt kurviga Carolina ger sig på ett omöjligt plagg som en vit byxdress med holkärm. Den sitter väldigt bra på henne och det är snygg vidd i byxbenen. Jag är dock lite tveksam till singelfjäderörhänget som känns lite Rihanna för tre år sedan. Till hennes grafiskt balla luggfrisyr hade ett par andra statementörhängen passat bättre. Alternativt inga örhängen utan jätteklumpiga, stora armband i något pleximaterial i glada färger för att bryta av mot det grafiskt svartvita.”

Molly Sandén (tävlande). Betyg: CCC

”Molly har gått från småchubby, söt tonårsidol till en mogen kvinna. Hon utstrålade revansch och hade en kaxig ‘Jag har kommit över mitt ex’-outfit som tydligt deklarerade att nu är hon minsann singel, het och självständig igen efter uppbrottet från ”Manboy” Saade. De högt skurna skinnbyxorna är svårburna och inte lätta att komma undan med (och såg lite lattjo ut bakifrån om jag ska vara ärlig), men på något vis lyckades Molly ändå att bära upp dom med pondus och självklar sexighet. Kedjorna runt korsettoppen ger också höga trendpoäng. Lite tråkigt att allt var svart, men den tuffa attityden var ändå klädsam på Molly och signalerade nystart på något vis.”

Love Generation (tävlande). Betyg: CC

”Folk har redan gjort sig lustiga över dessa snygga tjejers enbenta Zebra-sparkdräkter. Och jävlar i min låda så fult, men samtidigt rätt kul! Love Generation-pinglorna kan ju i alla fall inte anklagas för att vara pretto utan kör sin scenoutfit med glimten i ögat. De såg ut som tre glittriga roadkills (alltså grävlingar som blivit av med ena tassen i olyckan) och jag lovar att Babsan måste ha blivit helt till sig i trasorna över dessa kreationer. Men jag blir ändå lite glad över att de ser ut så här – och tjejerna kan ju räkna med ett gäng bokningar på diverse underhållningskryssningar till Riga och Åbo i sommar.”

Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer (programledare). Betyg: CC

”Hur man lyckas fulstyla två så vackra kvinnor är för mig helt obegripligt. Jag menar, bajsbrunt och leverpastejfärg?! Är de statister i Ronja Rövardotter? Man bara väntar på att de ska säga ‘Hej och välkomna till medeltidsveckan!’. Det är väl inget fel på klänningarnas modeller i sig, men Ginas ser lite sjokig ut. Och det där glittret nedtill samt spetssömmarna på Sarahs sammetsfodral påminner mer om en prydnadskudde. Men färgerna är ändå det värsta. Fast båda tjejerna var snygga i håret!”

Sara Li (tävlande som uppträdde med Björn Ranelid). Betyg: CC

”Pluspoäng för den vallmoröda kärleksfärgen! Det glittriga schlagerfodralet känns som ett tryggt val som vi förvisso sett tvåtusen ggr förut, men på Saras välsvarvade figur satt den som en smäck. Tyvärr så var inte Sara lika övertygad om just passformen eftersom hon nervöst drog i klänningen alldeles för många gånger under och efter uppträdandet. Sådant ger ett sämre helhetsintryck. Hade hon dragit upp klänningen högre hade den hamnat som en polokrage och lämnat henne med rumpan bar istället. Den asymmetriska chiffongärmen kändes oerhört passé men jag fattar Formel 1-flagga-funktionen den skulle fylla när hon körde sin ryckiga dansmove där i refrängen med högerarmen. Sämst var dock skorna som var alldeles för krusidulliga och HELT FEL i sammanhanget. Sån här julgranskula till klänning behöver inte rosettdekorerade skor som ser ut att vara köpta på Gekås i Ullared.”

Foto: All Over Press, Stella Pictures, Scanpix


Annons


TAGGAR
4 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar