Annons

Annons

Modemellon 2012: Trendöverdos, ‘Håll käften’-heels och bajsbruna jeans
Annons


Melodifestivalens deltävling i Malmö bjöd på några skrällar i röstningssammanhang, men även på modefronten bjussades vi på en salig blandning av skyhögt och bottenlågt. CHICs enväldige stildomare Charlotta Flinkenberg hissar och dissar de kvinnliga deltagarnas (och programledarnas) klädval.

Sarah Dawn Finer (programledare), betyg: CCCC

”Efter några svajiga entréer i tidigare deltävlingar med illasittande paljetthistorier och bajsbruna sammetsfodral fick nu Sarah äntligen till det. Det här är en mycket parant klänning som sitter väldigt bra på Sarahs härliga timglasfigur. Svart är inte min favorit dock eftersom man försvinner i den mörka studions bakgrund, men paljetterna gnistrar dramatiskt och effektfullt. Minus dock för det fullständigt onödiga krimskramset i smyckesväg. Välj antingen ring, örhänge eller armband till så här dominanta klädval – annars blir det lätt julgran av allt.”

Charlotte Perrelli (tävlande), betyg: CCC

”Det har varit så mycket buzz kring Charlottes outfit att den nästan skulle kunna få vara ett eget bidrag i tävlingen! Och jag förstår att en del kallar detta för ”After Dark-trasa”, men är det schlager så ÄR det! Jag tycker att klänningen är utstuderat too much på ett charmigt sätt. Det är lite konståkningsprinsessa från Rumänien över den, in a good way. För att dra upp trendbetyget till max hade jag dock gett klänningen mer tyg nedtill. Jag förstår att Charlotte vill visa sina vältränade spiror men det finns en distinkt skillnad mellan sexig och dragshow – och denna outfit hade vunnit på att inte vara så oooooerhört kort. De svindyra ‘håll käften’-heelsen från Louboutin är underbara men det hade varit ännu snyggare om hon valt en modell som inte hade behövt den där extra vristremmen för att ge extra stadga.”

Lotta Engberg (tävlande), betyg: CCC

”Med tanke på vad hon BRUKAR ha på sig var ju det här ett fantastiskt bra val! Modernt med den transparenta spetsen á la Svarta Änkan. Och smickrande med hellångt och höghalsat. Skorna är jag dock lite tveksam till och de extra paljetterna framtill hade hon kunnat stryka.”

Hanna Lindblad (tävlande), betyg: CC

”Sporttrenden och det färgstarka OCH huvan är tre starka modemåsten i vår, vilket Hanna borde få stilpoäng för! Men det blir mer utklätt än uppklätt. Det är så många intryck att jag inte vet var jag ska fästa blicken: på hennes futuristiska brallor á la TV-spelsamason, på blogg-platåpjucken, på den fina strassbeklädda behån, på strassnitarna på ena armen… Näe. Jag blir åksjuk, får en trendöverdos och tuppar av. Hanna är cool men hade vunnit på att välja ETT av dessa plagg och lyft fram det tydligare. Nu blir det mer som en liten flicka som hänger på sig allt hon ser i maskeradkofferten – bara för att hon får och kan.”

Helena Bergström (tävlande), betyg: CC

”På Facebook spydde folk så mycket galla över Helenas outfit att jag faktiskt gick i försvar för hennes klädval. Hon har återigen blivit stylad i en second hand-blåsa från Beyond Retro (eller liknande) med ickeironisk 80-talsreferens. Och den kleinblå färgen lyste upp rutan på ett underbart sätt, liksom de matchande SUPERSNYGGA skorna med inbyggd platå! Ändå är det något som inte riktigt stämmer. Klänningen satt inte 100% och såna här klänningar blir lätt fel när de inte är figuranpassade för bäraren, då stirrar man bara på saker som inte funkar, som att den verkade spänna för mycket över bysten på henne och liknande. Men jag gillar faktiskt klänningsmodellen (vilket jag verkar vara ensam om).”

Lisa Miskovski (tävlande), betyg: C

”Jo, jag förstår den övertydliga signalen som singer-songwriter-Lisa vill skicka med att gå klädd så här: ‘Jag är minsann en riktig ARTIST som skriver mina EGNA låtar och inte behöver ta till en massa fjantiga nitklänningar eller självlysande dräkter för att få uppmärksamhet!’. Och jag gillar den lågmälda kontrasten mot allt glammigt som så ofta syns i schlagersammanhang. Men det går att klä sig lågmält med stil. Det här är inte ett sådant exempel. Nu är Lisa en mycket vacker och begåvad kvinna, vilket är tur – för de där bajsbruna jeansen (tror förvisso det är Current Elliot, men det hjälps inte), den balalajka-kör-inspirerande västen och bootsen gör att hon ser ut som en träslöjdsvikarie från Flen.”

Tidigare inlägg om Modemellon 2012 hittar du här och här!

Foto: Scanpix, Stella Pictures, All Over Press


Annons


TAGGAR
2 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar