Annons

Annons

Modemellon 2012: Vilka stjärnor klär sig bäst (och sämst)?
Annons


Melodifestivalen 2012 är i full gång med alla deltävlingar. Vi vet hur det har gått rent musikaliskt för artisterna som hunnit deltaga hittills. Men hur står det egentligen till med klädvalen? CHICs chefredaktör Charlotta Flinkenberg är enväldig jury och stildomare över Modemellon. Det här är hennes dom so far. Både programledare och pausunderhållningsartister såväl som de tävlande stjärnorna betygsätts, dock enbart kvinnorna.

Gina Dirawi (programledare), första deltävlingen. Betyg: CCCC

”Med självsäkerhet, humor och ett imponerade lugn gjorde Gina en proffsig debut som programledare för detta mångmiljonpublikspektakel. Sååå snygg Ida Sjöstedt-klänning, som satt som en smäck på Gina. Ida-klänningen har burits av flera fashionistor den senaste tiden; såväl Rebecca Simonsson som Ida Rislöw har burit just denna vackra klänningsmodell, liksom Årets Vardagschic-vinnare 2011, Semra Dedic. Hade blivit full pott om inte Gina safeat med den ljust färgade underklänningen som enligt mig stör helheltskänslan en aning. Det här är en avancerad see through-modell och jag tycker hon hade kunnat välja en mörkare beige underklänning som inte lyser igenom. Supersnygg och dramatiskt sotad ögonmake som matchar klänningen fint och enkelt, plattångat hår som inte stör den avancerade blåsan. Tjusigt!”

Loreen (tävlande), första deltävlingen. Betyg: CCCC

”Bland allt obligatoriskt schlagerglitter och krimskrams var det befriande med ett så pass modemodigt klädval som Loreen äntrade scenen i. Den suggestiva outfiten passade perfekt till hennes låt. Eklektiskt, effektfullt, fulsnyggt och personligt! En del störde sig på att hon var barfota, men hon hade ju knappast kunna köra sin avancerade dans i ett par heels… Ovanligt trendsäkert för att vara i melodifestivalsammanhang.”

Mimi Oh (tävlande), andra deltävlingen. Betyg: CCC

”Nej, det gick inte särskilt bra för Mimi i själva tävlingen. Men det var i alla fall inte klädernas fel, för dom var det inget fel på! Kul 80-talspastisch (Mimi äääälskar 80-talet, enligt henne själv) och övertydliga referenser i form av neonfärger, kängor, tajt minifodral och bombarjacka (väldigt hett nu i vår). Pluspoäng för det gula nagellacket. Det syns att Mimi har roligt med kläder, hon ser ut som Elin Klings oförstörda och neonpoppiga lillasyrra.”

Marie Serneholt (tävlande), andra deltävlingen. Betyg: CCC

”Marie fick mycket skit för sin guldglittriga kroppsstrumpa. Men vaffan, är det schlager så är det! Är det NÅGON som kommer undan med en sån här omöjlig outfit så är det ju Barbiesnygga Marie. Det enda jag inte riktigt gillade med den härligt kitschiga sparkdräkten var de märkliga mörka skuggorna vid brösten och skrevet. Var det en annan färg på stenarna där? Eller hade hon mörka underkläder?! Jag tycker också att skorna var rätt fula ihop med kroppsstrumpan eftersom de var i samma glittermaterial. Allt flöt ihop på ett sätt som påminde om en konståkningsdräkt. Ett par vassa klackar som bröt av hade varit coolare. Men jag gillar ändå att hon vågade ge sig på denna outfit, pluspoäng för det!”

Timotej (tävlande), andra deltävlingen. Betyg: CCC

”Fyra rågblonda, söta etnopopflickor, som i år hade hintat i förväg om att de ville anamma en något tuffare klädstil denna gång. Och ja, de lämnade den mesmysiga debutstylingen och hade koordinerat sina outfits i silver. Coola accessoarer, asymmetri, metallicshorts och lite Mad Max-känsla, fast givetvis i nedtonad och svennebananifierad form. Silverkrigaramasoner var en helt okej grej, Timotej. För att höja trendbetyget hade det dock varit spännande om någon av tjejerna hade vågat ta ut svängarna liiite mer och haft exempelvis silverpaljettleggings och så hade någon gärna fått ha lite elakare smycken med nitar, eller mer edgy skor. Ring mig nästa gång så kan vi snacka ihop oss om upplägg!”

Gina Dirawi (programledare), andra deltävlingen. Betyg: CCC

”Även denna gång är det Ida Sjöstedt som fått äran att klä Gina på scen. Vitt är vårens trend och brudklänningsvibben är helt spot on. Det är tjusigt i skön ‘Mitt stora feta syrianska bröllop’-anda. Men Gina kändes inte lika bekväm i denna klänning som i den svarta. Jag tror att hon kände sig mer ‘utklädd’ än ‘uppklädd’. Och jag gillar verkligen inte de vinröda läpparna som får henne att se för damig ut. Gina har väldigt tjockt och vackert hår av naturen, men här är det aningen slarvigt stylat kan jag tycka. Känns som om de inte hann göra klart det i tid?”

Sarah Dawn Finer (programledare), första deltävlingen. Betyg: CC

”Jag tycker absolut att man ska gå all in då det är schlager och paljetter är därför ett klassiskt knep för att glittra lite extra. Och jag älskar att kvinnor i Sarahs storlek tar ut svängarna och inte döljer kroppen i tältliknande sjok. Hudnära är fab, oavsett kroppsform. Därför blir jag ledsen över att det ändå blir så fel i det här fallet. Det är en väldigt vacker klänning, signerad Camilla Thulin. Förmodligen specialsydd efter Sarahs mått. Synd bara att den är en storlek för liten. Jag ser att hon har bra underplagg som stöttar och ger henne en snygg timglasmidja. Men det hjälper inte när klänningen stramar på helt fel ställen. Och extra illa blir det av paljetternas ljusreflekterande effekt, eftersom det glänser extra på områden som bullar ut, typ magen.”

Afrodite (tävlande), första deltävlingen. Betyg: CC

”Det här är tre kvinnor i sina bästa lår som alla ser helt fantastiska ut nästan oavsett vad de tar på sig! Och tur är väl det, för detta klädval var ju inte helt lyckat. Jag förstår tanken att köra på discobling. Och pluspoäng för de glada glassfärgerna! Minus för nästan allt annat dock. Sjalarna känns fruktansvärt daterade och helt malplacé. Varför litade de inte på de där paljettfodralen i sig utan var tvungna att lägga till ytterligare krångelmoment? Ville de inte visa för mycket hud upptill (förståeligt med tanke på de DÄR korta kjolarna!) hade det kanske varit bättre med långärmade paljettklänningar istället? Och SKORNA? Fick stylisten härdsmälta här eller?!”

Sonja Aldén (tävlande), andra deltävlingen. Betyg: CC

”Det är en söt och ofarlig blahablåsa. Pastellrosa är rätt för vårens modebild med modellen känns lite daterad. Hon känns mer som en tärna på ett bröllop än schlager. Det är ingen dålig klänning, bara aningen mesig. Som att äta marängsviss, man får lite överdos av det söta och vill liksom trycka i sig lite djungelvrål för att balansera upp. Men jäklar vilka spiror hon har!”

Sarah Dawn Finer (programledare), andra deltävlingen. Betyg: CC

”Även denna kreation har Camilla Thulin sytt upp åt Sarah. Det är en stilig långklänning i vacker svart spets. Jag gillar de långa ärmarna som skapar lite trendig dramaturgi åt den annars rätt konservativa modellen. Elegant men samtidigt känns den lite…dyster. Som en katolsk änka som vill vara lite raffig. Svart tenderar att försvinna i bakgrunden också i den mörka studiomiljön.”

Abalone Dots (tävlande), första deltävlingen. Betyg: C

”Tjejerna är starka musikaliskt men svaga rent modemässigt. Så kan man summera det här. Grundidén är inte fel, jag förstår intentionen med det nedtonade, naturfärgade, rustika, comboybootsen, countryinslagen blandat med hemslöjd och virkat. Men mycket lyckas ändå bli så fel, vilket är synd på så begåvade och snygga tjejer. men den där aprikosfärgade klänningen ser ut som en hemgjord smällkaramell från förskolan. Och den virkade klänningen… Ära vare Gud i höjden, detta har vi gjort i slöjden?!”

Jessica Folcker (artist, mellanakt), andra deltävlingen. Betyg: C

”WTF?! Har Ballongflyg AB sponsrat henne med klänning? Helt underbart vacker chockrosa färg som klär Jessica utmärkt! Synd bara att klänningen är en ren styggelse till tygschabrak. Klänningen lyckas få supersnygga Jessica att bli en oformlig seriefigur och O-silhuetten räddas inte ens av hennes vackra ben och de helt okej heelsen. Vad försöker hon egentligen att gömma därunder – sitt landställe på Värmdö?”

Helena Bergström (programledare), första deltävlingen. Betyg: C

”Nej, usch så dammig gammal vintagetrasa. Ser ut att komma från någon forntida hovdams muggiga koffert från vinden. Jag gillar tanken med second hand men all vintage är inte bra. Färgerna, skärningen och alltihopa gör detta till en tantig 80-talsklänning som får Helena att se äldre ut än hon är. Klassiskt vackra Louboutins, men de försvinner också helt och hållet för att hon valt att ha svarta strumpbyxor till (varför?). Bättre lycka nästa gång, sköna Helena tror jag är någon man kan ta ut svängarna med klädmässigt!”

Foto: All Over Press, Stella Pictures, Scanpix


Annons


TAGGAR
5 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar