Annons

Annons

Modemodiga julgranar på Hotel Birger Jarl
Annons


Elin Kling och Cia Jansson har klätt varsin julgran på Hotel Birger Jarl.

Elin Kling och Cia Jansson har klätt varsin julgran på Hotel Birger Jarl.

Nu öppnar Hotel Birger Jarl dörrarna till den traditionella julgransutställningen där tio mode- och designpersonligheter får styla och dekorera en egen julgran. I år bjuder utställningen bland annat på en chokladdoppad gran och en skyltdocka i julgransskrud.

– Den här julen lyckas kreatörerna återigen slå oss med häpnad och skapa en unik känsla i vår lobby. Hotel Birger Jarl värnar om samspelet mellan svensk tradition och nytänkande design och julgransutställningen omfamnar detta på ett förträffligt sätt, säger Marianne Hultberg, vd Hotel Birger Jarl.

Utställningen kan du se på Hotel Birger Jarl fram till jul.

De som ställer ut i år är:

Ann-Sofie Backs julgran var doppad i choklad.

Ann-Sofie Backs julgran var doppad i choklad.

Designern bakom en av de mest spektakulära (och väldoftande!) granarna på årets utställning är Ann-Sofie Back som har doppat sin gran i choklad.

– Jag hade fler mer eller mindre omöjliga idéer och till min stora glädje var Chokladfabriken intresserade av att doppa en hel gran i choklad. För mig handlar julen främst om mat om då specifikt om att äta så mycket choklad som möjligt under så kort tid som möjligt, säger Ann-Sofie som döpt sin gran till Brown.

Hunky Dorys bidrag till utställningen.

Hunky Dorys bidrag till utställningen.

Ulrika och Christopher Bjercke från Hunkydory inspirerades av sin egen design när de dekorade sin gran.

– Vi inspirerades av Hunkydorys tre ledord när vi valde att klä en gammal skyltdocka med granris och mossa – vår julgran andas romantik och militär med en etnisk touch, precis som våra kläder men med ett annorlunda material, berättar designerduon.

Hunky Dorys bidrag till utställningen.

Hunky Dorys bidrag till utställningen.

Modeprofilen Elin Kling har prytt sin julgran med guldramar.

– Jag tycker det fina med granen är dess enkelhet, och har valt att rama in denna tillsammans med hälsningar till min nära, säger Elin.

Cia Janssons färgstarka julgran.

Cia Janssons färgstarka julgran.

Cia Jansson, modechef och Creative Director på Elle, om sin färgstarka gran:

– Min gran är i grunden svart eftersom jag älskar svart och oftast klär mig i det, liksom mina kollegor på Elle. Den ”lilla svarta” har ju också en egen status i modet. I kontrast till det svarta har jag valt att dekorera med sidenband i glada färger, något som hör tidningen Elle till. Dessutom ger de starka färgerna en försmak av vårmodet och visar att även julen kan vara trendig, säger Cia.

Resten av granarna ser du i bildspelet nedan!

Läs även: Fashionabla julgranar på Hotel Birger Jarl – 2009

[nggallery id=479]

Av: Malin Ny Foto: Karina Ljungdahl


Annons


TAGGAR
1 kommentar | Translate


AnnonsLaddar