Annons

Annons

Nour El-Refai och Anders Jansson leder Melodifestivalen 2014
Annons


Nour El-Refai och Anders Jansson leder Melodifestivalen 2014.

Nour El-Refai och Anders Jansson leder Melodifestivalen 2014.

Idag blev det officiellt att komikerna Nour El-Refai, 25, och Anders Jansson, 46, leder Melodifestivalen 2014. Det är första gången de leder programmet, men redan 2008 var de båda med i produktionen. Anders gjorde humoristiska inslag som karaktären Morgan Pålsson och Nour var reporter bakom kulisserna – något hon då fick mycket kritik för.

– Jag har berättat om en del av mina upplevelser, så jag känner att jag har fått snyfta. Jag var en osedd 19-årig komiker och så kom jag in i ett stort sammanhang. Nu har många sett mig, så jag är inte ny på det sättet. Min uppgift då var att intervjua artisterna i några sekunder när de kom av scenen, så jag var inte med i redaktionsarbetet. Nu har jag inte helt annan roll och får vara med och sätta förutsättningarna.

Något Nour verkligen ser fram emot i år är alla tjusiga kläder.

– Jag tycker att jag aldrig annars får klä upp mig. I Stockholm är man bara en tönt om man gör sig för fin. Här är det helt okej att klä upp sig skitmycket, säger hon.

Vad tycker du om programledarna av Melodifestivalen 2014?

Se resultat

Loading ... Loading ...

Melodifestivalen visas på lördagar kl. 20.00 i SVT1:

  • 1/2 – Deltävling 1 i Malmö
  • 18/2 – Deltävling 2 i Linköping
  • 15/2 – Deltävling 3 i Göteborg
  • 22/2 – Deltävling 4 i Örnsköldsvik
  • 1/3 – Andra chansen i Lidköping
  • 8/3 – Final i Stockholm

De senaste åren har följande personer lett Melodifestivalen:

2008: Kristian Luuk
2009: Petra Mede
2010: Måns Zelmerlöw, Dolph Lundgren och Christine Meltzer
2011: Marie Serneholt och Rickard Olsson
2012: Sarah Dawn Finer, Helena Bergström och Gina Dirawi
2013: Gina Dirawi och Danny Saucedo

Anders Jansson och Nour El-Refai på presskonferensen på SVT.

Anders Jansson och Nour El-Refai på presskonferensen på SVT.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Johan Paulin/SVT och All Over Press


Annons


TAGGAR
2 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar