Annons

Annons

Ny CHIC-Blogg: Amelie Håkanssons träningsblogg
Annons


Amelie Håkansson, träningsbloggare på chic.se.

Amelie Håkansson, träningsbloggare på chic.se.

CHICs nya träningsbloggare Amelie Håkansson brinner för träning och hälsa och kommer hjälpa CHICs läsare på vägen mot ett starkt och energifyllt liv. Här är det inga måsten eller någon ångest, bara endorfiner och glädje. Amelie arbetar som PR- och social media manager i Stockholm och är alltid på språng. Hon var tidigare en riktig partytjej, men bytte ut sina glittriga små partyfodral mot en garderob full av färgglada träningskläder och sneakers att springa mil i.

Välkommen Amelie! Hur känns det att börja blogga för CHIC?
– Det känns fantastiskt roligt. Jag har läst CHIC sedan tonåren och tidningen har alltid inspirerat massor, därför känns det extra fint att nu vara en del av CHIC-familjen!

Vad kommer vi att få läsa i din blogg?
– Enormt mycket pepp! Jag vill få alla att känna sig inspirerade att leva ett hälsosamt liv, och försöka vägleda lite genom djungeln av hälsoråd.

Vad kommer du inte att skriva om?
– Det kommer absolut inte vara någon kroppshets, svältdieter eller prat om ”den perfekta kroppen”. Det finns nämligen ingenting som heter så, alla kvinnor är byggda olika och det är något speciellt unga tjejer måste komma ihåg. Det finns ingen mall att gå efter. Strävan efter ett hälsosammare liv ska snarare handla om välmående, styrka och glädje. Bloggen blir en liten oas där jag vill få unga tjejer att känna sig trygga i sig själva.

Vad fick dig att byta nattlivet på Stureplan mot träningslokalen?
– Jag insåg hur mycket mer träningen gav mig. Visst är det härligt, speciellt för en översocial och pratglad tjej som mig, att vara ute i vimlet. Men hur träningen får mig att må – lyckan över att nå sina mål, svettas och få lyckorus efter ett hårt pass är svårslaget.

Hur skulle du beskriva din stil?
– Jag har en lite för stor garderob (om ni frågar min pojkvän) och där blandas både lyxigare plagg som min väska från Chanel och klackar från Louboutin med billiga budgetplagg. Jag har lärt mig att klä mig efter min kropp, och håller nog stilen ganska avslappnad och samtidigt kvinnlig. Men för att vara ärlig trivs jag bäst i träningskläder. Känner mig nästan alltid snyggast i det! Jag lyser upp gymmet i starka färger. Och ett par smickrande tights som formar rumpan är ju såklart ett måste!

Har du något bra tips om man vill komma igång med träningen?
– Det är inte så mycket mer än att bara göra. Gå inte ut för hårt direkt, då kommer du garanterat att tröttna. Kör några gånger i veckan, och hitta det som just du tycker är roligt – snart blir träningen ett beroende som du (tro det eller ej) kommer sakna då du inte gör det.

Hur blir du chic på ett kick, det vill säga om du bara har fem minuter på dig?
– Då kör jag mitt universalknep; highlighter. Älskar verkligen highlighters, haha!

Till Amelies blogg >>

Amelie Håkansson, träningsbloggare på chic.se.

Amelie Håkansson, träningsbloggare på chic.se.

Foto: Pavel Maira


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar