Annons

Annons

Ny CHIC-blogg: Lisa Strannesten, stylist bosatt i Dubai
Annons


Lisa Strannesten jobbar som stylist i Dubai.

Lisa Strannesten jobbar som stylist i Dubai.

Stylisten Lisa Strannesten har jobbat i modebranschen i snart 20 år, som visual merchandiser, inköpare och även drivit två egna butiker. Utöver detta har hon jobbat som personlig stylist för flera offentliga personer i Norge och Sverige. Sedan tre år tillbaka arbetar Lisa som frilansstylist i Dubai, men under sommarmånaderna flyr hon ökenhettan till Europa och hennes två favoritöar Ibiza och Gotland. Lisa lever ett hektiskt fashionliv i Dubai med modeevents, plåtningar och röda mattan-tillställningar på agendan. Hennes blogg bjuder på glimtar av hennes egen stil; en blandning av högt och lågt, dyrt och billigt – och mode i exotiska miljöer.

Välkommen! Hur känns det att börja blogga hos CHIC?
– Tack! Det ska bli otroligt roligt att få bli en del av detta fantastiska varumärke och härliga gäng. Ett tag trodde jag inte att det skulle bli av i och med nedläggningen av tidningen, så nu är jag mer laddad än någonsin! Tyvärr hade jag lite strul med tekniken de första dagarna men nu är jag i gång!

Vad kommer vi att kunna läsa i din blogg?
– Ni kommer att få följa med mig på mitt jobb som stylist här i Dubai och allt som sker runt omkring. Det är ett ganska stressigt och rörigt jobb att ha här så det är full fart och ingen dag är den andra lik. Jag vill också bjuda på vackra Dubai-miljöer, inspirerande bilder och försöker få till en outfit post varje dag.

Vad kommer vi absolut inte att få läsa i din blogg?
– Jag försöker att vara personlig men inte privat. Mensvärk, gräl och fula saker får någon annan skriva om.

Lisa Strannesten och designern Matthew Williamson.

Lisa Strannesten och designern Matthew Williamson.

Hur skulle du beskriva din stil?
– Jag brukar säga schizofren. Eftersom jag delar min tid mellan tre olika länder och platser med helt olika identitet är det svårt att hålla fast vid bara en stil. Jag skulle nog vilja säga att jag är typiskt skandinavisk när jag är i Sverige. Jag älskar våra designers och klär mig gärna minimalistiskt med dragning åt det sportiga. Jag älskar vackra snitt och assymetriska skärningar och jag är en sucker för vackra foder och sömmar.

På Ibiza lever jag hippieliv på landet i boho chica långklänningar och sandaler och här i Dubai bor jag i stort sett i klänning och klackar. Det är ganska lätt att bli påverkad av ”more is more”-tänket här eftersom ”over dressing” är mer en regel än undantag. Det första året höll jag på att tappa mig själv totalt. Nu har jag gett mig fanken på att hålla kvar vid min stil. Mitt mission är att lära Dubai att ”less is more”.

Har du några favoritmärken/designers?
– Det är alltid en svår fråga för listan är lång och den ändras från säsong till säsong. Just nu så skulle kunna leva resten av mitt liv i Acne, Proenza Schouler, Celine, Prada, Balmain och Balenciaga. Jag är som sagt ett stort fan av våra svenska designers och har utsett mig själv till ambassadör för dem här nere i Mellanöstern. Dessutom älskar jag COS och shoppar mig fattig på H&M och Zara.

Vad är ditt bästa/sämsta köp?
– Sämsta köp måste vara ett par blingade snordyra cowboystövlar jag köpte efter att jag sett dem på Madonna i en video. Aldrig använda och de är så fula att jag får ont i magen av ångest när jag tittar på dem. Bästa köpet måste nog vara min svarta Balenciaga-väska som jag haft i tio år. Tröttnar aldrig.

Hur blir du chic på ett kick?
– Ett par snygga klackar och ett rött läppstift eller lite kajal brukar kunna lyfta de flesta outfits från vardag till fest.

Till bloggen: In Between The Contrats by Lisa Strannesten

In Between The Contrats by Lisa Strannesten.


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


AnnonsLaddar