Annons

Annons

Överlevde syraattack – nu går hon visning på New York Fashion Week

Nu inleds New York Fashion Week och en av de mest inspirerande modellerna på plats är Reshma Qureshi Bano, som överlevde en syraattack.

Det var 2014 som numera 19-åriga Reshma Bano Qureshi från Indien fick syra kastad på sig, efter att hon skyddat sin syster från systerns hotfulla pojkvän. Systern fick brännskador på händerna, men Beshna fick svåra skador i ansiktet och förlorade sitt ena öga.

Annons

Gilla CHIC på Facebook

Make Love Not Scars Youtube-kanal lade hon upp en video tidigare i år, där hon berättar om kampen och hur hon har gått vidare efter händelsen. Med närmare en miljon visningar har hon blivit något av en ikon, och nu har hon bjudits in att gå två visningar på berömda New York Fashion Week.

”När jag fick veta att jag blev bjuden till modeveckan kunde jag inte tro att det var möjligt att någon från en så stor stad ville ha mig”, säger hon till New York Post.

Under torsdagen gick hon en visning för FTL Moda och hon hoppas att kunna inspirera andra att känna sig vackra, oavsett utseende och bakgrund.

”Jag går visningarna för att inspirera andra som har varit med om liknande händelser. Jag vill att folk ska se på oss som vanliga personer”, avslutar hon.

Annons
Annons

AnnonsLaddar