Annons

Annons

Texten till Prins Carl Philips tal och prinsessan Sofias kärlekslåt
Annons


Prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Prins Carl Philip övervann såväl sin nervositet som sin dyslexi och höll ett väldigt vackert och känslosamt tal till prinsessan Sofia under bröllopsmiddagen. Han pratade bland annat om hur paret fått kämpa för sin kärlek:

– Sofia, vi valde aldrig den svåra vägen, den valde oss. Varje gång vi försökte välja bort den förde kärleken oss samman igen. Varje gång vi försökte vara ifrån varandra så blev mitt hjärta tomt. Och till sist, till sist Sofia, valde vi rätt – ett beslut som gör mig till världens lyckligaste man. Sofia, du fyller mitt liv med kärlek och glädje. Idag bevisar vi att kärleken övervinner allt.

Foto: Anders Wiklund/TT

Prinsen passade även på att skämta lite när han berättade om den där gången han körde 67 mil fram och tillbaka till Mora:

– Mitt mål var arbetsförmedlingen i Mora – och nej, jag var inte på jakt efter ett nytt jobb. Jag var på väg för att träffa min blivande svärfar för att be om Sofias hand.  Aldrig har en resa varit så betydelsefull för mig som den resan.

Prinsen avslutade talet med orden:

– Sofia, du är bäst. Jag älskar dig.

Även Sofia höll ett lite kortare tal till Carl Philip (vilket det är ovanligt att bruden gör), där hon berättade att hon skrivit en låttext till Carl Philip. Molly Sandén framförde sedan låten för brudparet, ackompanjerad av Danny Saucedo på piano. Sofia presenterade framförandet för Carl Philip med orden:

– Från mig till dig. Jag älskar dig.

Texen löd:

”Jag hade aldrig vågat drömma om en kärlek som den här. Någon som älskar mig precis som den jag är.
Som om hjärtat håller andan. Som om tiden stannar till. När du ser på mig så vet jag vad jag vill.
Allt jag är, allt jag har till mitt sista andetag ska jag älska dig med hjärtats alla slag.
Allt jag ber, allt jag vill, är att få vakna till tätt intill.
Att få älska dig i alla mina dagar med allt jag har.
Vi har trotsat alla stormar, seglat ut på öppet hav. Och nu efter regnet står vi starka kvar.
Du gör livet till en saga och du skriver nästa blad. Att få leva lyckliga i alla dagar.
Allt jag är, allt jag har till mitt sista andetag ska jag älska dig med hjärtats alla slag.
Allt jag ber, allt jag vill, är att få vakna till tätt intill.
Att få älska dig i alla mina dagar.
Ett ögonblick så ofattbart, gjorde dig till min soldat och tillsammans är vi starka.
Allt jag är, allt jag har, till mitt sista andetag ska jag älska dig med hjärtats alla slag.
Allt jag ber och allt jag vill är att få vakna tätt intill.
Att få älska dig i alla mina dagar, med allt jag har.
Med allt jag har”

Se talen och låten på SVT.se.

Läs även:
Allt som Sofia Hellqvists brudklänning, hår och smink
Vem i kungafamiljen bar budgetklänning på bröllopet?
Hon sydde prinsessan Sofias brudklänning – egentligen!

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: All Over Press


Annons


TAGGAR
2 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar