Annons

Annons

Rebecca Minkoff till CHIC: ”Så bestämde jag mig för att bli designer”

Rebecca Minkoff må vara en upcoming designer i svenska ögon, men är ett välkänt namn i USA. Under New York Fashion Week visade hon upp sin senaste kollektion – och tog ett snack med CHICs modeassistent Hannah Rohrmüller och Josefine Sanfridsson.

Under New York Fashion Week visade Rebecca Minkoff upp sin höst- och vinterkollektion utomhus i Soho till tonerna av Beau. Designern var den första någonsin som visade sin runway-to-retail-show, det vill säga att kläderna finns direkt i butik efter visningen, utomhus i Soho.

Annons
rebecca minkoff aw16

Rebecca Minkoff blev den första designern att hålla en visning utomhus i Soho.

Hennes livsstilsmärke kännetecknas av kläder, smycken, skor, glasögon och tech-tillbehör för kvinnor med en edgy touch. Inför höstvisningen samarbetade hon med gatukonstnären Ann Lewis, som inför visningen hade målat inspirerande ord på ryggen av jackorna i kollektionen – en hyllning till vad som pågår runtom i världen just nu.

Gilla CHIC på Facebook

Direkt efter visningen slog man upp portarna till en pop up-affär där gästerna kunde köpa sina favoriter – direkt från visningen. I Sverige kan du shoppa Rebecca Minkoff på NK.

Efter den spektakulära visningen passade CHICs Hannah Rohrmüller och Josefine Sanfridsson på att ställa ett par frågor till Rebecca själv.

Vad är ditt första modeminne?
– Jag såg en klänning som jag verkligen ville ha, då sade min mamma, ”jag köper dig ingen klänning, men jag ska lära dig hur du kan sy din egna”, förklarar hon för CHIC.

När bestämde du dig för att starta ditt egna märke?
– När jag var arton år och flyttade hit till New York. Jag jobbade för en designer i tre år men bestämde mig för att om jag skulle jobba såhär hårt i mitt liv så var det för att jobba för mitt egna märke.

Din visning blir den första utomhus-catwalken i Soho, hur kom du på den idén?
– Det var faktiskt min brors ide. Han sa att han ville ta retailen och showen till gatorna, och det gjorde vi.

Du använder influencers som modeller i visningen – varför?
– Showen är till för våra konsumenter och det är också de som följer sociala medier mest. Så varför inte föra samman dessa två världar och låta de mest älskade bloggare och influencers gå som modeller på showen?

Finns det något som du vill läsarna ska veta om dig, jobb – eller personligt?
– Det kommer att hända fler spännande saker snart, så var beredd! Haha!

Se alla bilder från visningen i bildspelet här nedanför!

18
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Av: Hannah Rohrmüller och Josefine Sanfridsson
Foto: Rebecca Minkoff

Annons
Annons

AnnonsLaddar