Annons

Annons

Recept: Macarons med smak av champagne (enkelt och lyxigt!)




Annons


Vill du imponera mera med ett par lyxiga macarons som skimrar av pärlemo och smakar champagne? CHIC har receptet!

Macarons är det perfekta bakverket till både födelsedagar, möhippor, babyshowers och dop. Varför inte prova en lyxigare variant och smaksätta dem med lite champagne? Sagolikt gott!

Du behöver:

Macarons:
1,75 dl fint mandelmjöl
2,5 dl florsocker
2 äggvitor
0,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
röd karamellfärg (kan uteslutas om du önskar vita macarons)
pärlemosprej
Ätbart glitter

Champagnefyllning:
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
4 msk champagne eller prosecco

En sötsak som livar upp vilket tillfälle som helst!

En sötsak som livar upp vilket tillfälle som helst!

Gör så här:

Macarons:
1. Mixa ihop mandelmjöl och florsocker i en mixer
2. Mixa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt strösocker och vaniljsocker och toppa med en droppe karamellfärg.
3. Sila ner mandelmjöl och florsocker i äggsmeten och vänd samman ingredienserna till en smet.
4. Fyll en sprits med smeten och använd ett munstycke med ett omfång på 1 cm.
5. Spritsa små maränger på en plåt täckt med bakplåtspapper och låt smeten vila på plåten i en halvtimme.
6. Grädda marängerna i mitten av ugnen, ca 12 – 15 minuter på 150 grader.
7. Låt marängerna svalna på plåten. Flytta sedan över dem till ett galler och spraya med pärlemospray. Toppa med glitterflarn. Tips! Lägg ett bakplåtspapper under gallret för att undvika glitter på arbetsytan.

Champagnefyllningen:
1. Blanda mascarponen med champagne.
2. Vispa grädde och vänd ner tillsammans med florsocker i mascarpone-smeten.
3. Lägg smeten i en ny sprits, sprita fyllningen på en maräng och lägg över en till maräng.

Läs också:
Recept: Bellini med champagne och hallonsorbet
Rosésorbet – så gör du sommarens godaste efterrättsdrink
Isbitar av champagne – perfekt i sommardrinken

Foto: IBL


Annons


TAGGAR
Kommentera | Translate


Annons



Laddar