Annons

Annons

Så blir du uppgraderad på flyget (knepen som funkar!)

Drömmer du om att resa ännu lyxigare? CHIC kan knepen som gör att du kan bli uppgraderad på flyget, utan att betala en enda krona.

Har du tröttnat på att resa ekonomi när du flyger? Det finns ett antal hemligheter som gör att du lättare blir uppgraderad på flyget. Det är faktiskt inte omöjligt (eller ens ovanligt) att bli uppgraderad till business – lär av CHICs knep och lyckas nästa gång!

Annons

Klicka dig in i bildspelet nedan för att ta del av tipsen!

Läs mer: Res business till budgetpris (jo, det går faktiskt!)

7
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Läs även:
Packa som ett proffs! Så slipper du skrynkliga kläder
10 smarta packningsknep som alla borde känna till

1. Var lojal
Har du inte redan skaffat ett lojalitetskort hos det flygbolag du reser oftast med så är det hög tid att göra det nu. Varje gång du reser får du poäng som tar dig närmare en högre medlemsnivå, och när det gäller att bli uppgraderad på flyget så prioriteras, givetvis, de med silver- och guldkort eller högre.

2. Res udda tider
Enligt vissa kan det gynna dig att resa vid udda tidpunkter som vid högtider eller väldigt tidigt på morgonen. När det är färre passagerare på planet ökar dina chanser att få byta plats till din fördel.

3. Klä upp dig
Lämna mjukiskläderna hemma om du är ute efter att uppgraderas. Personer som sitter i första klass och business class har betalt mer för sina platser och vi kan bara gissa att personalen föredrar att välklädda passagerare har större chans att bli uppgraderade än andra.

Läs även:
Restips! Fem knep för att resa lyxigt till budgetpris
Sex saker du inte visste om Louis Vuitton
Åtta inspirerande walk in closets

uppgraderad flyg hur

Klä upp dig om du vill bli uppgraderad på flyget.

4. Var i tid till incheckningen
Maxa dina chanser att lyckas bli uppgraderad på flyget genom att vara i tid till incheckningen. Om du är först på plats att fråga om en eventuell uppgraderingar.

5. Var trevlig
Att vara trevlig och artig är givetvis alltid till din fördel, men om du försöker tänka taktiskt är det också bra att le lite extra åt personalen. Om det står mellan dig och en annan passagerare lär de med största sannolikhet välja den trevligare personen, eller hur?

6. Fråga
Okej, det kan kännas lite stelt att rakt ut be om att få bli uppgraderad, men det ökar självklart dina chanser. Det värsta som kan hända att du får ett ”nej” till svar – men då har du i alla fall testat.

Läs även:
Så lyckas du köpa en Hermès Birkin
Sex saker du inte visste om Hermès
Så mycket kostar designerväskorna i butik

Av: Cassandra Lindblom
Foto: All Over Press, Instagram

Annons
Annons

AnnonsLaddar