Annons

Annons

Så får du bort saltfläckar från dina skor

skor sno saltflackar

Skydda dina favoritklackar med de här enkla knepen!

Nu under vintern är gatorna strösslade med salt – något som inte är så bra för dina favoritskor. CHIC ger dig de bästa tipsen för att bli av med de envisa fläckarna!

Det viktigaste är egentligen: ju snabbare du försöker få bort fläckarna desto bättre. Om saltet få stanna kvar på skon penetrerar det materialet och fläcken kan bli ful och permanent. Så här ska du göra för att ha bäst chans att slippa saltfläckarna!

Annons

Läs även:
Hur du rengör din förlovningsring (och alla andra smycken!)
Christian Louboutin använder plus size-modell för första gången
9 snygga vinterjackor som håller stilen (och värmen!) i kylan

1. Skor i skinn
Tricket är vit vinäger. Det bästa är om du spär ut vinägern med lite vatten så dämpas lukten från vinägern. Häll sedan lite av blandningen på hushållspapper och torka på fläcken.

Om vinägern gör sitt jobb så ska det suga upp saltet direkt och lämna din sko som den såg ut tidigare.

2. Skor i mocka
Även här ska du använda vit vinäger och vatten. Men istället för att torka med hushållspapper ska du använda en borste (gärna en mjuk i nylon). Häll på lite av blandningen och borsta! Du måste nämligen jobba in vinägern i mockans fibrer vilket borsten hjälper till med.

Kan du relatera? Kolla in: Det här säger dina favoritskor om dig

3. Behandla med kräm för lädret
Om du tänker på vinägerblandningen som ett schampo så funkar krämen som ett balsam. Det här gäller alltså bara skor i läder – inte mocka.

Vinägern kan nämligen torka ut lädret och därför behövs en kräm för att återfukta efteråt. Se till att använda en kräm som passar just dina skor!

4. Skydda dina skor från saltet!
När du väl har fått bort fläckarna vill du inte få tillbaka dem. Då finns en speciell spray du kan köpa för att stöta bort saltet. Ta hand om dina skor!

Kolla också in:
Fyra oväntade saker att använda hårspray till
Så ofta ska du tvätta din hårborste (nej, vi skojar inte!)
Mary-Kate och Ashley Olsen lanserar skokollektion

Av: Johanna Karlsson
Foto: All Over Press

Annons
Annons

AnnonsLaddar