Annons

Annons

Så gick Leila Lindholm ner 18 kilo på fem månader
Annons


Leila Lindholm är nybliven ambassadör för ViktVäktarna i Sverige.

Leila Lindholm är nybliven ambassadör för ViktVäktarna i Sverige.

Allas vår bullmamma, TV-kocken Leila Lindholm, 38, är nybliven ambassadör för ViktVäktarna. På fem månader har hon lyckats gå ner 18 kg med deras hjälp – utan att avstå från vitt bröd eller söta desserter.

– Det är klart att många kommer reagera på detta, att just jag blir ambassadör för ViktVäktarna. Men min förhoppning är att jag kan vara en förebild för kvinnor och mammor genom att visa att man faktiskt kan gå ner i vikt utan en massa förbud – och njuta av livet, säger Leila.

Med två små barn, en son på 4,5 år och en dotter på 11 månader, och ett jobb där hon ständigt lagar mat och bakar har Leila haft svårt att bli av med sina mammakilon. Förutom att hon inte haft energi nog att vara den mamma hon vill vara längtade hon efter att komma i sina favoritjeans igen.

För att nå sitt viktmål (hon har fem kilo kvar) har hon följt ViktVäktarnas kostprogram och regelbundet träffat en viktcoach. Det har blivit många långpromenader med barnvagnen, men inte så många intensiva träningspass. Mobilappen har dock hjälpt henne att hålla koll på vad hon äter och hur mycket hon rör på sig.

– Jag är själv förvånad över hur fort det har gått. Hade jag vetat att det är så här enkelt hade jag tagit tag i det tidigare. Jag har varken lidit eller varit hungrig, jag har levt ett helt normalt liv, säger Leila.

Leila Lindholm och hennes son. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Leila Lindholm och hennes son. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Som mamma tycker Leila att det är viktigt att vara en bra förebild för sina barn. ViktVäktarna förespråkar varken förbud eller fasta, utan tycker att man ska kunna äta allt – men inte alltid. Motion och motivation är också viktigt.

Enligt en undersökning gjord av Norstat har knappt hälften av alla kvinnor mellan 18 och 65 år gått på någon slags diet de senaste två åren. Vanligast är LCHF, 5:2 och GI, men en tredjedel ger upp redan efter några veckor och bara knappt en tiondel lyckas hålla dieten i ett halvår eller mer. Av de som är föräldrar upplever dessutom många att deras barn blir påverkade av deras bantning.

– Det är vi vuxna som ansvarar för att lära våra barn sunda matvanor. När mamma eller pappa plötsligt inte äter två dagar i veckan, konsekvent väljer bort potatisen eller öser grädde på allt – då har man någonstans släppt det ansvaret, säger Karin Nileskog, kost- och utbildningsansvarig på ViktVäktarna.

Förutom Leila Lindholm är sedan tidigare även sångerskan Shirley Clamp ambassadör för ViktVäktarna i Sverige. I USA har Jennifer Hudson och Jessica Simpson samma uppdrag.

Läs även: Jennifer Hudson vaktar vikten
Läs även: Så gick Jessica Simpson ner fem kilo i månaden

Shirley Clamp och Leila Lindholm är ambassadörer för ViktVäktarna.

Shirley Clamp och Leila Lindholm är ambassadörer för ViktVäktarna.

Av: Rose-Marie Söderlund


Annons


TAGGAR
4 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar