Annons

Annons

Så gör du din annons mer attraktiv på Blocket (och tjänar mer pengar)

Gör din annons mer attraktiv och tjäna mer kläder när du säljer kläder på Blocket eller Tradera. CHIC har knepen som hjälper!

Att lyckas skriva en perfekt annons till andrahandssajter som Blocket och Tradera är inte alltid helt lätt – om du inte tar till CHICs knep. Vi listar tipsen som gör att du får ut mer pengar på din försäljning och lyckas sälja snabbare. Bättre än så blir det inte, eller hur?

Annons

1. Ta egna bilder
Att ta egna bilder ökar trovärdigheten i din annons väsentligt. När du själv visar upp varan från olika vinklar blir en eventuell köpare mindre misstänksam och får en tydligare bild av vad det är du säljer.

2. Beskriv varan noga (och ärligt!)
Ska du sälja en märkesblus och det är hål i den så gör du rätt i att berätta att den är lite trasig. Ta bilder och visa hur defekten ser ut så att inte kunden blir besviken. Även om ett par designerskor är slitna undertill så finns det många som är villiga att köpa dem till ett relativt högt pris, bara du är ärlig och berättar det först. Skriv också noga med vad som ingår, till exempel kvitto, dustbag eller originalpåse – det är mer attraktivt än vad man kan tro!

3. Stava rätt!
Om du råkar stava fel på märkets eller designerns namn i annonsen så kan det hända att din annons inte dyker upp i sökningar. Dessutom ger en rättstavad och genomtänkt annons ett trevligare intryck!

4. Fota rätt
Det räcker inte bara att fota, utan att fota rätt är minst lika viktigt. Tänk på ljus och bakgrund när du tar en bild – och se till att plaggen är rena och strukna. Precis som i en butik ser varan mer attraktiv ut om du stylar rätt runtomkring, hellre än att du fotar en blus upphängd på en galge mot en stökig bakgrund.

5. Sätt rätt pris
Om du lägger ut en annons som du vill sälja till fast pris är det bra att scanna av marknaden först. Kolla vad andra säljare har satt för pris i sina annonser för att veta ungefär vad köpare är villiga att betala. Öka gärna med någon hundralapp så har du en viss prutmån – och att pruta kan leda till en snabbare affär.

6. Tidpunkt
Lägg ut din annons på eftermiddagen eller tidig kväll när så många som möjligt är inne på Blocket. Se dessutom till, om du har tänkt möta upp köparen, att du har tid att genomföra försäljningen snabbt så att inte köparen hoppar av för att det tar för lång tid.

7. Svara snabbt
Om du inte vill lämna ut ditt mobilnummer är det bra att hålla koll på mejlen. Folk uppskattar snabba svar och för att få igenom en snabb affär är det viktigt att hålla kontakt!

8. Erbjud paketpris
Om du säljer flera varor i samma annons är det bara en fördel att erbjuda ett paketpris. Dels kan du slänga med plagg som du inte får sålt i andra annonser och dels så kan du bli av med alla plagg i ett och samma lass – utan att behöva genomföra flera försäljningar.

Foto: Mondadori

Annons
Annons

AnnonsLaddar