Annons

Annons

Så mycket retuscheras Victoria’s Secret-modellerna

Det är ingen nyhet att majoriteten av bilderna du ser i tidningar och annonser på nätet är retuscherade. Men vet du egentligen hur mycket?

Photoshop, bildredigeringsappar, filter på Instagram. Att retuschera sina bilder är vanligare än att inte göra det nu, det är inte ofta du ser ett helt oredigerat foto i din feed. Det här har varit vardag i modebranschen så långt vi kan minnas, men visste du egentligen hur mycket som retuscheras?

Annons

En kvinna som jobbar med att retuschera bilder för bland annat Victoria’s Secret avslöjar nu stegen till det perfekta resultatet som vi får se.

Gilla CHIC på Facebook

Missa inte:
Bikinimärket slutade retuschera modeller – ökade försäljningen
Vogue kritiseras efter omslaget med Victoria Beckham
Photoshoppade Gigi Hadid får modevärlden att rasa

1. Inlägg i badkläderna
Baddräkter och bikinis sitter alltid perfekt på modellerna, en av anledningarna är att det sys in inlägg i badkläderna för att få fram kurvor på precis rätt ställen.

”Om du håller upp baddräkten helt själv, så känner du hur tung den är för att de syr in så mycket skit i den” säger redigeraren i intervjun med Refinery29.

2. Underkläder under bikinin
På något magiskt sätt så får Victoria’s Secret-modellerna en helt perfekt klyfta i en bikini som inte ger något stöd överhuvudtaget. Hur? De bär bh under badkläderna.

”Vi retuscherar bort bh:n, många av mina kollegor klagar eftersom de till och med använder det under bikini utan axelband.”

Det finns en hel del knep för att få till den perfekta bilden. Här får Candice Swanepoel den lite blötare looken - med vatten från en hink.

Det finns en hel del knep för att få till den perfekta bilden. Här får Candice Swanepoel den lite blötare looken – med vatten från en hink.

3. Brösten hamnar i fokus
Eftersom modellerna oftast har en a-kupa så fixas brösten ofta till – på många olika sätt.

”Vi får ofta direktiv om att göra brösten rundare, högre upp, perfekt symmetriska och, såklart, större.

4. Kroppshåren försvinner
Inte ett spår utav kroppshår syns på någon av reklambilderna. Hur gör egentligen modellerna för att få en sådan nära och noggrann rakning? Svaret: Photoshop. Många modeller struntar till och med i att ansa håret innan en fotografering efter att de vet att det ändå redigeras bort.

”De kommer till fotosessionen och poserar med armarna upp i en klassisk strandpose och har håriga armhålor, och stubb vid bikinilinjen – precis som alla andra.”

5. De gör inte smalare – utan kurvigare
När det pratas om retuschering tänker många på att modellerna görs smalare, men så ska det faktiskt inte vara i det här fallet. Enligt redigeringsproffset så görs modellerna faktiskt kurvigare. Trots det här så vill de inte använda modellerna som är kurvigare eftersom det inte bemötts väl av kunder.

6. Byter kroppsdelar
Ser en arm inte bra ut på en modell? Enkelt, då väljer redigerarna en annan modells arm som passar bättre in i bilden. Det är här verkligen vanligare än vad du tror.

Läs även:
Victoria’s Secret slutar sälja badkläder
Victoria’s Secret-modellernas bästa knep inför beach 2016
VS-modellens drömmiga bröllop för 9 miljoner kronor

Foto: IBL, Victoria’s Secret

Annons
Annons

AnnonsLaddar